George Maior, şeful Serviciului Român de Informații  a primit titlul de Doctor Honoris Causa în cursul acestei dimineți, eveniment găzduit de Universitatea de Vest din Timişoara.

2014-10-03_09.06.34

Diploma și roba de onoare au fost înmânate chiar de rectorul Universităţii de Vest, Marilen Pirtea. La ceremonie au participat personalităţi din lumea culturală, academică și politică.

Pe rând Remus Pricopie, Mihnea Costoiu și Emil Hurezeanu au ţinut să îl felicite pe Maior pentru proaspătul său titlu.

În a doua parte a evenimentului a avut loc lansarea volumului Incertitudine. Gândire strategică și relații internaționale în secolul XXI”. Aici Maior a vorbit despre desfăşurările de forţă din vecinătatea tarii, despre conflicte, terorism, război, ba chiar şi-a adus aminte ca in 2001 pe 11 septembrie se afla chiar într-o clădire care era obiectiv militar. O recenzie de excepţie  asupra volumului a fost făcută de  profesorul de politologie si fost ambasador în Africa de Sud, Silviu Rogobete care a vorbit despre sentimentul de incertitudine și  inevitabilitatea întâlniri cu acest sentiment în era post modernistă.

2014-10-03_10.33.56

La finalul evenimentului George Maior și-a dezvăluit intenţia de a  demisiona  din funcţia de director al SRI.

El a mai făcut o pledoarie în favoarea unei curse electorale fair play și dat asiguri ca SRI-ul nu se va implica în această campanie. Deși a negat vehement posibilitatea de a  deveni prim ministru, după mişcările de forţă din oraş (intersecții supravegheate de poliție, artere blocate  din motive de sigurată), prezența numeroasă a membrilor PSD din sală ne arată totuşi faptul că Maior este încă simpatizat și va avea un cuvânt de spus în desemnarea viitorului prim ministru, asta în cazul în care, imediat după demisie, va reveni în PSD.

 

Sursa foto: www.sri.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.