(galerie foto)

Octavian Bocșa s-a născut în urmă cu un secol, în comuna Giroc, din județul Timiș, unde a urmat cursurile școlii primare. Ulterior se înscrie la Liceul Constantin Diaconovici Loga din Timișoara, dar nu alege să urmeze filiera reală a liceului și pleacă la București unde studiază dreptul.

După terminarea facultății se întoarce în Timișoara unde își începe cariera de avocat. Secretul unei vieți atât de frumoase este după cum ne-a relatat domnia sa armonia în tot ceea ce facem.

Amintiri de pe front

Pe front a făcut parte din regimentul 38 Timișoara, Divizia I a generalului Dragalina, a fost comandant de secție la o baterie  de opt tunuri, din 1941 până în 1945. La cucerirea Odessei primește decorația Coroana României, iar la  Donetsk i se înmânează Steaua României, cu panglică de virtute militară. Chiar în prima zi, la 29 septembrie 1941, înainte de a intra  în Odessa este lovit de o schijă în cască, care a ricoșat și nu și-a atins scopul. “Cu toate că legile războiului au fost schimbate uneori peste noapte important era să nu uităm că toți suntem oameni și asta contează cel mai mult”, a fost conceptul după care s-a călăuzit în toți anii petrecuți pe front.

Cărțile sunt cei mai buni prieteni

Nu am făcut niciodată politică și nici nu ma interesează, am alte preocupări, din altă sferă”, precizează domnul Bocșa. Este abonat la revistele literale și citește foarte mult zilnic, deoarece cărțile sunt cei mai buni prieteni ai omului după părerea sa,prieteni care nu l-au dezamăgit niciodată.

Cu toate că are o vârstă venerabilă, acest lucru nu îl împedică să fie o persoană deosebit de activă, pe timpul verii având grijă de grădina fiicei sale, iar în restul timpului si-o dedică pasiunii pentru gătit. O alimentație sănătoasă și lipsa viciilor sunt secretul longevității sale.

Alături de el în acestă zi specială au fost cei doi copii și cea care i-a fost alături timp de 57 de ani, doamna Minerva, în vârstă de 87 de ani, fostă profesoară de matematică la universitate.

“Pe soția mea am cunoscut-o în condiții foarte ciudate, eu am fost într-o excursie în Ceahlău și acolo erau un grup de prieteni printre care și ea…după o lună ne-am căsătorit”, și-a adus aminte cu nostalgie domnul Octavian.

Alături de familie la acest eveniment au luat parte și reprezentanți ai Serviciului pentru Protecția Socială a Persoanelor Vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială Comunitară – Consiliul Local al Municipiului Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.