Ședința de Consiliu Local de astăzi a început în același ton ca în ultimii 4 ani. Timp de o oră Nicolae Robu a încercat să forțeze nota în ceea ce privește discutarea și aprobarea subiectelor care nu au ajuns să fie dezbătute în comisii, insistând ca aceste puncte să fie totuși trecute pe ordinea de zi.

Consilierul local Dan Idolu (PSD) a atras atenția asupra faptului că procedura și regulamentul de funcționare nu sunt respectate, în sensul că anumite puncte de pe ordinea de zi nu se încadrează în termenul legal de patru zile și astfel a propus dezbaterea acestor subiecte în altă ședință.

În regulament, la art. 33, aliniat 1 se precizează că documentele se transmit cu 4 zile înainte de data ședinței. Propun ca subiectele la care nu au ajuns documentele în timp util să fie dezbătute în altă zi, cu respectarea regulamentului”, a spus consilierul local Ilare Bordeiașu (ALDE).

Nicolae Robu nu a rămas fără replică la cererile formulate de consilierii locali punctând pentru încă odată faptul că aceste întârzieri sunt de fapt o comandă politică.

Materialele au fost difuzate mai târziu, îmi pare rău că deși am spus în ședința în care am depus jurământul că vă invit la discuții, eu voi continua să vă invit la discuții, dacă voi constata că aceste invitații sunt sterile, îmi voi revizui și eu atitudinea, pentru că aveți comandă politică.Cineva trebuie să dea socoteală pentru aceste întârzieri. Este ultimul avertisment pentru personalul primăriei”, a spus Nicolae Robu.

raport de avizare

Disputele au continuat între consilierul ALDE, Ilare Bordeiașu și Nicolae Robu în ceea ce privește Raportul de avizare al comisiei nr. 1, întrunită în 5.07.2016 care a luat în discuție Proiectul de hotărâre privind funcționarea în continuare în spațiul cu altă destinație decât aceea de locuință de pe str. Alba iulia nr. 2 a Compartimentului Centrului de Informare Turistică din cadrul Direcției de Comunicare, raport care a fost semnat de consilierii Csokany Petronela Mihaela, Dimeca Radu, Mihok Ciprian și Popovici Gabriela, semnătura consilierului Ilare Bordeiașu lipsind.

Consilierul ALDE motivează acestă lipsă a semnăturii susținând că nu este raportul pe care l-a semnat, întrucât el a făcut mai multe amendamente pe marginea acestui subiect.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.