După ce centura de sud a Timișoarei nu a fost  inclusă în Master Planul General de Transport, Nicolae Robu  a făcut un apel către toți timișorenii, îndemnându-i să iasă în stradă la proteste. Cum niciun un ONG nu a dorit să organizeze manifestațiile, Robu a amânat protestele şi a început să strângă semnături de susţinere pentru acest proiect. Până acum, s-ar fi adunat peste 10.000, conform declarației edilului.

În cadrul unei conferințe de presă, Titu Bojin, a anunțat că centura de sud, care va lega Calea Șagului de Calea Lugojului va fi realizată anul viitor întrucât a fost aprobată realizarea proiectului, iar ministrul Transporturilor va putea prezenta această dovadă.

“Vreau să vină Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, sau secretarii de stat care răspund de CNADR. Centura de sud este aprobată din exercițiul financiar trecut, știe și domnul Robu, dar fiind campanie, uită. Proiectul este realizat, este aprobat și finanțat. Pentru perioada 2014 – 2020 urmează să fie depus dosarul pentru finanțare europeană, iar licitația pentru desemnarea constructorului proiectului va avea loc anul viitor”, spune Bojin.

Centura de nord, o altă problemă

O altă problemă ar fi centura nord, care este prinsă în program ca și autostrada Belgrad-Timişoara. A fost aprobată şi finanţarea proiectului de descărcare de pe autostradă pe Calea Aradului. Ceea ce este foarte important pentru Timişoara, pentru că sunt 8 kilometri de la inelul de la Sânnadrei până la autostradă. Dacă lucrările nu vor  începe de la anul, ținând cont de ce se întâmplă la Dumbrăvița, probabil că se vor isca probleme foarte multe în ceea ce privește circulația de la Timișoara la autostradă și, invers, de la autostradă la Dumbrăvița.

„Problema se pune pentru centura nord, care, așa cum v-am informat, este legată de autostrada Belgrad – Timișoara, lucru care în condiții normale depinde  și de ceea ce se întâmplă la vecinii noștri sârbi, care sunt în proces de încercare de aderare la UE. În funcțiile de interesele care se crează pe culoarul Belgrad – Timișoara Sud – Severin, se va mișca și centura nord. Centura sud, care ne doare cel mai tare pe noi, părerea mea că va fi realizată”, a mai spus Bojin.

Președintele Consiliului Județean îl așteaptă în zilele următoare  la Timișoara pe ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care va veni cu „documentele clare legate de centura de sud”.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.