Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu derulează pentru al patrulea an consecutiv programul educaţional „Sănătatea începe din farfurie”. Lansat în 2012 prin colaborarea cu Asociația Chef Cezar, programul Selgros contribuie la formarea opțiunilor copiilor pentru o alimentație sănătoasă. Proiectul de educaţie gastronomică învață copiii să devină mai conștienți de alegerea alimentelor, a produselor naturale,care provin din surse locale și să îşi formeze obiceiuri de mâncat sănătoase. În 2016, programul va totaliza peste 7.000 copii vizați de campania educațională.

La prima etapă,care a debutat în luna februarie,participă școli generale din Timișoara, Arad, Oradea, Cluj și Târgu Mureş. Programul va continua ulterior și în alte orașe ale țării. În Timișoara, anul acesta programul ajunge la Școala Gimnazială nr. 30 în data de 22 februarie, 700 de elevi urmând să ia parte la activitățile educative.

În cadrul unor întâlniri găzduite de şcolile generale partenere, se vor susţine prezentări interactive pe teme specifice nutriţiei sănătoase. Elevilor li se oferă oportunitatea de a asimila metode de a cunoaşte şi evalua alimentele, făcându-i mai conştienţi cu privire la alegerile proprii în privinţa hranei. Materiale informaționale adiționale vor fi disponibile pentru acasă, atât pentru copii, cât și pentru părinți.

A doua etapă a programului se desfășoară sub forma unui concurs între școlile participante, fiecare urmând să realizeze o machetă sau un desen care să redea tematica “Experiența mea cu Chef Cezar, Selgros și Supereroii”, premiul cel mare pentru clasa câștigătoare constând într-o tabără de tip “Cooking Camp”.

În 2015, campania a vizat un număr de 7.000 de copii. Proiectul a primit anul trecut premiul  “Cea mai bună campanie de responsabilizare socială din industria FMCG” în cadrul Galei Premiilor PIAȚA, ediția a X-a. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.