Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru,s-a întâlnit cu reprezentanții sindicatelor din asistență socială afiliate Federației Publisind, care au protestat în fața instituției.

Principala nemulțumire a acestora este legată de noua ordonanță de urgență privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, care, potrivit liderilor sindicali, nu rezolvă inechitățile din sistemul asistenței sociale, ci le amplifică.

În cadrul discuțiilor, ministrul Muncii a evidențiat faptul că pentru aplicarea OUG 20/2016, alocarea financiară destinată eliminării disfuncționalităților din administrația publică locală și asistența socială este a treia ca dimensiune după domeniile sănătate și educație, respectiv 379,2 milioane lei.

Reprezentanții angajaților din asistență socială susțin, totodată, necesitatea alcătuirii unui plan de acțiune pe termen scurt și lung, precum și încheierea unui contract colectiv de muncă la nivelul acestui sector de activitate.

Introducerea unei noi grupe de muncă pentru asistenții maternali, acordarea de vouchere de vacanță și impozite mai mici pentru salariații din domeniu se află, de asemenea, printre revendicările acestora.

Cele două părți au convenit să se întâlnească în data de 23 iunie, la ora 15.00, pentru noi discuții ce vor viza probleme specifice domeniului asistență socială. În ceea ce privește celelalte revendicări aflate pe lista prezentată astăzi de sindicaliști, acestea vor fi dezbătute în perioada următoare.

Alături de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, la întâlnirea de la sediul ministerului a fost prezent și secretarul de stat pentru dialog social, Valentina Conțescu.

Foto: rolandia.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.