protest primaria dumbravita 10

(video)

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a organizat, în data de 27.05.2015, un miting în Bucureşti, la care au participat aproximativ 3000 de salariaţi din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora de pe întreg teritoriul ţării, afiliaţi FNSA, precum şi reprezentanţi ai altor organizaţii sindicale din acelaşi sector de activitate (Federaţia Publisind, Federaţia Sed Lex şi Federaţia Pro Administraţie).

A fost a treia acţiune de protest organizată de către FNSA, după greva de avertisment din data de 20.02.2015 şi greva generală de o zi din data de 30.04.2015.

Urmare a acestei acţiuni, reprezentanţii FNSA au fost invitaţi de către dl. Liviu Marian Pop – Ministrul delegat pentru dialog social la discuţii pe marginea revendicărilor federaţiei, ocazie cu care s-a constatat, din nou, indisponibilitatea Guvernului României de a soluţiona problemele majore cu care se confruntă salariaţii administrației publice.

A fost o întâlnire în cadrul căreia Ministrul pentru dialog social a repetat acelaşi discurs politicianist susţinut în cadrul întâlnirilor precedente, utilizând un limbaj de lemn, amăgitor. Indiferenţa, nepăsarea şi sfidarea angajaţilor elementele specifice ale actualului guvern, aflat la conducerea ţării şi datorită votului marii majorităţi a salariaţilor din administraţia publică locală, cărora le-a promis, cu trei ani în urmă, că va modifica legislaţia prin care guvernele anterioare au produs mari deservicii administraţiei publice locale, aducând salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în acest sector la limita subzistenţei, la incapacitatea de a asigura familiilor un trai decent.

Această promisiune a devenit în timp o minciună şi, mai mult, politicile aplicate de către actualul Guvern al României se dovedesc a fi politici continuatoare ale celor aplicate de către guvernele anterioare.

https://www.youtube.com/watch?v=C-NxueG7q-Y

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.