În data de 23 aprilie, FNSA  s-a întrunit în ședința Biroului federal pentru a analiza rezultatul întâlnirii cu reprezentanţii Guvernului României.

Întrucât Guvernul României a manifestat aceeași indiferență față de problemele salariaților din administrația publică locală, FNSA a hotărât următoarele:

1. Organizarea în data de 30.04.2015 a grevei generale de o zi în administraţia publică locală din România.

2. Organizarea unui miting la Bucureşti, în data de 27.05.2015, la care să participe minim 3000 de membri de sindicat.

3. Demararea procedurilor pentru strangerea de semnături în vederea declanşării grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală din România, în a doua parte a anului 2015. 

Revendicările care u au putut fi soluționate sunt:

  •  Reglementarea şi liberalizarea acordării începând cu anul 2015 a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor local aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.
  • Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.