Construcția Sălii Polivalente de la Timișoara ar putea fi terminată la sfârșitul acestui an. Acesta trebuia finalizată în primăvară. Potrivit edilului, Nicolae Robu,  întârzierile au apărut din cauza lipsei de finanțare, apoi din cauza intrării în insolvență a firmei de construcții.

„La Sala Polivalentă s-a avansat, chiar dacă eu nu sunt mulțumit de ritmul în care s-a lucrat de vreo două luni încoace. S-a lucrat în interioare și la acoperiș, care este aproape realizat. Din cele nouă arce de structură metalică din care este constituit acoperișul, șapte au fost montate și inclusiv s-a realizat acoperirea completă cu acest sistem din cinci componente. S-a făcut structura de beton cu modificările care au fost impuse de mărirea capacității sălii de la 2200 de locuri la 2500 și în final la 3000 de locuri. S-au realizat gradenele pe toate cele patru laturi. Este turnată fundația pentru sala propriu-zisă pentru suprafața de joc”, spune primarul Nicolae Robu.

Edilul nu a putut preciza însă când vor fi gata lucrările, pentru a găzdui primul eveniment sportiv.

„Este greu de spus data precisă. Ce este pentru noi imperativ, este să finalizăm sala încât să se poată desfășura în ea meciurile în cadrul Festivalului de Baschet Feminin, în vara lui 2015. Acesta este un moment imperativ. Noi încercăm s-o finalizăm cât mai repede. Dorința a fost s-o finalizăm în vara lui 2014. Dar proiectantul a lucrat foarte mult, pentru că a fost prins cu alte proiecte și poate nu s-a dedicat așa cum ne-ar fi plăcut nouă, la lucrările de proiect dedicate capacității salii. Nu am vrut să ne grăbim să facem o sală cu 2000- 2200 de locuri, când eu aveam convingerea că sala poate fi făcută mult mai mare, la 3000 de locuri”, adaugă edilul-șef.

Primăria Timișoara a alocat acestui proiect 8 milioane de lei, din totalul de 10 milioane de lei, bani de la Consiliul Local. Cu toate acestea, pe lângă suma de 20 de milioane de lei aprobată deja, este nevoie de o majorare a fondurilor cu încă noua milioane de lei. Jumătate din această sumă va fi asigurată de Primărie, iar cealaltă jumătate de Universitatea Politehnica.  

DSCF0405 DSCF0407 DSCF0410 DSCF0420 DSCF0424 DSCF0427 DSCF0428                                                                            DSCF0432

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.