Sute de table și seturi cu piese de șah au ajuns în douăzeci de unități de învățământ din Timișoara, dar și din mediul rural, unde elevii vor fi învățați să deprindă tainele jocului minții în cadrul unui nou opțional „Educaţie prin şah” , derulat  de Ministerul Educației.

În total, 500 de şcoli din ţară sunt incluse în acest program care va fi funcțional începând cu anul şcolar 2015-2016, pentru elevii din ciclul primar și gimnazial. Astfel și cele 20 de unităţi de învăţământ selectate din Timiş au primit la sfârșitul săptămânii trecute câte o trusă completă de şah compusă din zece garnituri de piese, zece table pliabile, o tablă portabilă de demonstraţie şi un manual de şah.

Totodată, Ministerul Educaţiei a prevăzut şi modul de recrutare şi formare a profesorilor de şah. Dascălii care îi vor antrena pe elevi vor începe instruirea din semestrul al doilea al acestui an şcolar, iar din toamnă vor putea preda la clasă. Orele vor mai putea fi ținute și de antrenori, profesori specializaţi sau cadre didactice asociate, selectate dintre sportivii şi antrenorii legitimaţi ai Federaţiei Române de Şah.

Sursa foto: adevarul.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.