Bâlbâiala împreună cu lipsa de reacție a Biroului Politic Teritorial(BPT) PNL și a Biroului Permanent  Județean(BPJ) PNL în legătură cu pierderea controlului politic asupra membrilor PNL Săcălaz ar putea prejudicia startul unei relații Ostaficiuc-Robu.

Este vorba despre consilierii PNL Săcălaz, care s-au răzvrătit împotriva dispozițiilor partidului și care nu doresc să colaboreze cu PDL, preferând să susțină alianța PSD-UNPR. Circul din interiorul dreptei săcălăzene nu a produs până acum decât o demitere a conducerii PNL Săcălaz.

În timp ce Robu programează întâlniri pe această temă fără a cere birourilor politice liberale măsuri drastice de excludere a consilierilor din partid, cei în cauză elaborează un plan de susținere a social-democraților.

În acest sens Ceparu Mărioara(PNL) împreună cu Liviu Vasiu(președinte PNL Săcălaz demis) au organizat acum două zile o ședință PNL, fără să fie anunțat Dan Bondar(membru PNL numit de BPT pentru gestionarea politică a PNL Săcălaz), în care au trasat linia politică de a nu colabora cu PDL Săcălaz. Ședința și rezultatul ei a fost confirmată de Petru Duma(membru PNL), care a fost prezent la discuții.

Constantin Ostaficiuc  l-a exclus din partid pe primarul Săcălazului, Ilie Todașcă, la cererea lui Robu, pentru intenția acestuia de a trece la PSD. În schimb, organizația PNL Timiș se pare că are nevoie de mai mult timp pentru a rezolva problemele interne, respectiv colaborarea consilierilor PNL cu PSD.

Mâine se va decide în BPJ al PNL, dacă vor fi excluși consilierii liberali din partid. Până atunci se vehiculează ideea, neconfirmată, că deputatul Horia Cristian ar interveni pentru consilierii PNL ca să nu fie excluși.

Secretarul General PNL Timiș, Marian Constantin Vasile, susține în continuare că vor fi măsuri categorice. Deputatul Horia Cristian nu a putut fi contactat pentru a infirma sau a confirma implicarea sa.

sursa foto: google maps

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.