Călin Popescu Tăriceanu, președintele senatului și co-președintele ALDE,  a fost prezent astăzi la Timișoara cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa fostului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Ulterior acesta a susinut o conferință de presă la sediul ALDE Timiș unde a vorbit despre viitoarele alegeri locale și parlamentare precizând faptul că modificarea legislației înainte de alegeri nu este o prectică democratică.

 “Vom avea consultări săptămâna viitoare cu premierul. Pentru noi, scrutinul în două tururi ar fi avantajos, pentru că ne-ar crește rezultatele. Scrutinul într-un singur tur favorizează pe cei deja aleși. Modificarea legislației înainte de alegeri nu este o practică democrată”, spune C.P. Tăriceanu.

Un alt aspect asupra căruia a insistat Călin Popescu-Tăriceanu face referire la faptul că ALDE va merge singur la alegerile locale și parlamentare:

 “Noi considerăm că există un singur partid liberal și acela suntem noi. PNL a trecut la familia populară, are cu totul alte valori pe care le îmbrățișează. Dacă cineva este profund și serios ancorat în lucruri consistente va vedea că PNL  nu mai are de-a face cu liberalismul. Acestea sunt motivele pentru care noi considerăm că trebuie să mergem singuri în alegeri, cu proprii noștri candidați, propriile noastre liste și propriul nostru program”.

În final Călin Popescu Tăriceanu și-a arătat dezamăgirea cu privire la dezvoltarea urbanistică a orasului nostru. Într-un timp relativ scurt multe orașe din țara noastră au progresat remarcabil, devenind de nerecunoscut. Cu toate că resursele de care dispune Timișoara ar fi putut să ne claseze pe o poziție fruntașă și am fi putut fi comparați cu Bucureștiul sau Clujul, din păcate imaginea orașului este una dezolantă cu blocuri degradate și neîngrijite, clădiri istorice care stau să cadă și parcuri pline de mizerie.

”Cred că colegii mei au datoria să vină cu un program ambițios pentru Timișoara. Nu am pretenția  și nici nu vreau să vă fac o listă exhaustivă cu ceea ce trebuie făcut în oraș, dar să știți că cu un pasaj subteran în 26 de ani e cam puțintel, dacă e vorba de infrastructura orașului”, conchide Tăriceanu.

Referitor la termenul de lansare a candidatului din partea ALDE Timiș pentru Primăria Timișoara, Călin Popescu-Tăriceanu s-a exprimat foarte elegant că: “persoanele cu notorietate locală pot fi lansate mai târziu.”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.