Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, Universitatea de Vest Timișoara, Institutul Intercultural Timișoara și Primăria Orașului Kikinda (Serbia), în calitate de parteneri ai Proiectului “Patrimoniu viu – o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului”, anunță încheierea etapei de înscriere pentru cursul de ghid turistic, oferit gratuit în cadrul proiectului.

În prezent, pe baza solicitărilor persoanele care și-au exprimat dorința de participare la curs, se face analiza nevoilor de instruire specifice prin completarea unui chestionar transmis acestora.

Selecția dosarelor va lua în considerare încadrarea cursanților în grupul țintă al proiectului și de modul în care aceștia propun să valorifice cunoștințele și informațiile primite la curs în dezvoltarea comunităților din arealele studiate prin proiect: Recaș-Stanciova, Făget, Armeniș, Teregova, Dubova-Eșelnița din România și Kikinda-Uzdin din Serbia.

Conform proiectului, numărul de participanți la cursul de ghid turistic cu titlu gratuit este de 24 persoane. Cei care nu se încadrează în condițiile de participare vor fi contactați pentru identificarea unor activități similare.

Amintim că cursul se va desfășura în perioada 2 – 6 martie 2015 în stațiunea Buziaș și va fi susținut de experți ai partenerilor de proiect, iar la final, se vor acorda certificate de participare.

Proiectul “Patrimoniu viu-o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului” vizează valorizarea patrimoniului cultural şi natural ca resursă pentru turism în zona transfrontalieră, transformarea acestuia în produse turistice cât  și conştientizarea oamenilor din comunităţile investigate prin proiect privind importanţa conservării şi promovării patrimoniului viu prin turism.

Pentru atingerea obiectivului principal, partenerii de proiect derulează activităţi specifice: sesiuni de instruire și formare profesională (curs de ghid turistic), consultanţă privind finanţarea unor proiecte de dezvoltare rurală şi turism, campanii de prezentare şi promovare a rezultatelor cercetării științifice din teren (conferinţe, expoziţii de fotografie, panouri de prezentare a zonei), activităţi de realizare a unor produse turistice specifice: hărţi regionale, rute și circuite turistice tematice, calendar cu evenimente şi sărbători laice și religioase, carte de bucate, carte de legende locale, CD-uri cu muzică tradiţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.