Roxana Iliescu, vicepreședintele CJT a fost prezentă la întâlnirea, de la Debrecen a reprezentanților conducerii celor opt județe de la granița României cu Ungaria, care pot accesa fonduri europene transfrontaliere.

Subiectul întrunirii a vizat cooperarea transfrontalieră și accesarea de fonduri, disponibile prin Programul Interreg V România-Ungaria pentru patru județe românești, și anume Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare și patru maghiare, Csongrad, Bekes, Hjdu-Bihar și Szabolcs-Szatmar-Bereg.

Prin acest program este pus la dispoziția participanților un buget de peste 230 de milioane de euro, finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Bugetul total destinat finanțării proiectelor strategice este 111.258.043 euro, din care 94.569.336 euro reprezintă finanțare nerambursabilă FEDR.

Structura finanțării este următoarea: 85% – Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% – statul român, iar restul de 2% reprezintă cofinanțarea proprie.

Programul Interreg V România-Ungaria, prin prisma fondurilor alocate reprezintă un interes maxim pentru județul Timiș. Urmărim o implicare a conducerii CJT mult mai activă și determinată în derularea acestui program, mai cu seamă datorită faptului că proiectul nostru strategic, Centru județean de colectare, stocare, marketing si desfacere produse agricole, va fi corelat cu proiectele strategice ale Grupurilor de Acțiune Locală din județ. Odată cu instalarea noii conduceri la CJT, sunt absolut convinsă de faptul că ne vom raporta diferit față de vechea administrație în ceea ce privește accesarea, atât a fondurilor europene, cât și a celor guvernamentale, cu scopul dezvoltării sustenabile a Timișului”, a subliniat vicepreședintele Roxana Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.