Casa Mühle se află de ani de zile într-o stare avansată de paragină. Pe cine interesează? Până în prezent pe nimeni.

Cu toții știm că atunci când vine vorba de luarea unei decizii importante aleșii noștrii, indiferent de culoarea politică, își aruncă unul la altul responsabilitatea.

În consecință, PMP Timiș solicită Consiliului Județean să acorde un vot responsabil, de susținere a proiectului Casa Mühle.

Roxana Iliescu

,,Trebuie pus punct atât tergiversării luării unei decizii care să salveze soarta imobilului cât și ping pong-ului politicianist și iresponsabil jucat de Nicolae Robu și Titu Bojin” declară avocat Roxana Iliescu, președinte PMP Timiș.

Este știut faptul că ambele instituții, CJT și Primăria Timișoara, sunt responsabile pentru situația acestui imobil. Cu toate că legislația le permite să demareze proiecte în vederea salvării acestuia, până în prezent nu  s-a făcut nimic.

Însă, în ceea ce privește proiectul de demarare a procedurilor pentru declararea utilității publice de interes local și parcurgerea procedurii de expropriere a imobilului Casa Mühle, conform normelor legale în vigoare, competența aparține exclusiv CJ Timiș.

Referitor la ultimele declarații ale președintelui  CJ  Timiș, Titus Bojin, în care acesta invocă ,,cheltuirea cu chibzuință” a bugetului județean, PMP Timiș apreciază că liderul PSD dă dovadă de ipocrizie raportat la analiza cheltuielilor CJ Timiș din anul 2014.

Titu Bojin

Fără a uita de vechile divergențe Roxana Iliescu îi reamintește președintelui CJT pe ce a cheltuit sume frumușele în anul care a trecut. Este vorba despre 755.000 de euro pentru reabilitarea și reamenajarea apartamentelor locuințe de serviciu pentru personalul CJ Timiș și 1.492.607 euro pentru achiziționarea de bunuri imobile care vor intra în domeniul public al județului Timiș și achiziționarea de terenuri pentru proiectul Centru Regional Intermodal de Transport Marfă Timișoara- Remetea Mare.

 ,,În contextul în care în anul 2014 Consiliul Județean Timiș a alocat 200,00 lei pentru Muzeul de Artă Timișoara, 19,00 lei Teatrului pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara și 0 lei Bibliotecii Județene Timiș nu mă aștept să fie dispuși să aloce fonduri pentru o ofertă decentă adresată proprietarului Casa Mühle. Mă tem că Titu Bojin nu-și va reconsidera poziția exprimată până în prezent față de acest proiect. Activitatea lui Titu Bojin în fruntea CJ Timiș din anul 2012 și până în prezent este reperul principal și relevă faptul că președintele CJ Timiș are alte priorități și în principal acestea țin de interesul personal.”, susține președintele PMP Timiș, av. Roxana Iliescu.

Să nu uităm faptul că pentru salvarea Casei Mühle, timișorenii au ieșit în stradă. Nu mai putem accepta să vedem sub ochii noștri distrugerile monumentelor cu valoare istorică și culturală,  consecință a nepăsării  autorităților.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.