Nicolae Robu

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, în urmă cu două zile, că vor fi construite doar trei spitale regionale, la Cluj, Craiova şi Iaşi, şi nu patru cum s-a vorbit, iar Timişoara va rămâne fără un astfel de spital. Primarul Nicolae Robu, susţine pe site-ul de socializare Facebook că se aştepta la o astfel de decizie.

“Cu mai mulți ani în urmă, a fost generată ideea de a se construi în România un număr de spitale de excelență, la nivel macroregional – idee, în opinia noastră, foarte bună-. De patru astfel de spitale s-a vorbit, în primele, în afara capitalei, patru oraşe ale ţării: Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Craiova. Iată că acum, când exercițiul financiar european 2014 – 2020 este pe punctul de a starta și în România, în sfârşit, PSD, Victor Ponta și Guvernul lor anunță că Timișoara nu va fi pe listă, confirmând ceea ce aflaserăm noi că se prefigurează, cu mai mult timp în urmă, când am luat atitudine şi am făcut demersuri -atât oficiale, cât şi mediatice-, pentru corectarea situaţiei”, a postat primarul Nicolae Robu pe Facebook.

În acelaşi mesaj, postat pe Facebook, edilul şef susţine că Timişoara rămâne cu “zero lei” de la Guvern pentru proiecte. Acesta mai susţine că nici măcar cei cinci milioane de lei promiși de Guvern pentru construcția noului corp de clădire al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” nu au fost primiți încă.

„Timişoara rămâne, în continuare, cu ZERO LEI alocaţi proiectelor sale aflate în jurisdicţia Guvernului -centura, racordul 2 la autostradă, gara, teatrul / opera, sinagoga, bazinul de înot olimpic, sala polivalentă de 15 000 de locuri-, până şi acei bani pentru spitalul de copii, de care s-a tot făcut tapaj, nefiind, de fapt, încă, primiţi! Nu ne lamentăm, constatăm doar, altfel, noi ne vedem de drumul nostru şi continuăm modernizarea şi înfrumuseţarea în forţă a oraşului din venituri proprii şi fonduri europene”, mai spune Robu. Edilul şef încheie postarea cu un nou sondaj şi îi provoacă pe prietenii virtuali să răspundă la “Cum vă veți poziționa față de Victor Ponta?”.

2 COMENTARII

  1. Timisoara este un oras mare si important in Romania.Este adevarat ca la un momendat au fost bani alocati pt un spital cel de pe C.Torontalului,dar lucrarile au fost oprite,s-au furat si spalat multi bani acolo,acum au fosst alocati bani in alte orase si Timisoara pierde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.