asistenta sociala batrani

Nicolae Robu încearcă să desființeze toate serviciile sociale pentru a o planta pe Rodica Cojan – soția directorului Poliției Locale Timișoara, Dorel Cojan – ca șefă pe un singur serviciu reorganizat(surse din primărie).

Reorganizarea activității Direcției de Asistență Socială Comunitară Timișoara a fost discutată într-o dezbatere publică, la care a participat Nicolae Robu, cel care și-a dorit această schimbare majoră cu orice preț.

La dezbatere a fost prezent cuplul Rodica Cojan și Dorel Cojan, direct interesați de acest subiect.

Dorel si Rodica Cojan

În data de 1 februarie 2016 primarul a solicitat printr-un referat aprobarea unui proiect în Consiliul Local pentru reorganizarea serviciilor sociale din Timișoara, referat care prevedea înființarea Direcției de Asistență Socială ca serviciu public fără personalitate juridică cu un singur director, în subordinea Consiliului Local, fapt care atrage după sine desființarea Serviciul pentru Protecția Copilului și Familiei, a Serviciul pentru Protecția Personelor cu Handicap, a Centrului Social de Urgență pentru Persoane fără Adăpost cu Cantina Socială și a Căminului pentru Persoane Vârstnice Timișoara. Întreg proiectul se poate vedea aici.

Planurile Robului oprite temporar de Agenția Națională a Funcționarilor Publici

Între timp, primăria a trimis o adresă și la ANFP în vederea obținerii avizului pentru reorganizare, adresă prin care se dorea preluarea personalului pe posturi de natură contractuală, ceea ce implică în mod automat desființarea funcțiilor publice și eliberarea din funcții a titularilor. Răspunsul de la ANFP este NEFAVORABIL primăriei întrucât posturile pentru noua structură nu se pot face în regim contractual. În consecință s-a cerut revenirea cu o documentație care să fie structurată pe un cadru legislativ.

”Indiferent de lucrurile pe care vrei să le schimbi, atâta timp cât vrei să retrogradezi niște oameni dintr-un statut odată câștigat, e o problemă. Am atras atenția și în discuțiile pe care le-am avut cu foștii mei colegi de la social, care s-au plâns de asta și chiar dacă există într-un domeniu de activitate probleme de management, taxezi strict pe chestiunea de management, nu mergi și retrogradezi niște oameni. Pe de altă parte, sunt acolo tot felul de lucruri care ar trebui lămurite, de exemplu acel aviz de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici nu e prezent în documentele care susțin această schimbare.  Cred că modificări de tipul acesta  făcute în preajma alegerilor pot isca discuții care să ducă spre politic. Domnul primar cred că a greșit spunând că indiferent de rezultatul dezbaterii va lua decizia pe care o dorește”, spune consilierul local Adrian Orza.

Concluzia la care a ajuns Nicolae Robu este acea că structura pe care s-a operat până în prezent este total inadecvată, prin risipirea banilor publici, fără a prezenta date concrete. De asemenea, primarul consideră că nu este normal să existe atâtea compartimente și funcții de conducere – ”Credem că este excesiv să lucrăm cu trei directori”.

Robu a precizat că indiferent de rezultatul dezbaterii va lua decizia pe care o dorește

În acest moment viceprimarul Dan Diaconu este în concediu, iar în locul viceprimarului Traian Stoia nu a fost numit nimeni.

Vom reveni cu dezvăluiri din activitatea lui Dorel Cojan și nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.