Un nou apel bilunar a fost făcut, joi, de primarul Nicolae Robu către Guvern pentru alocarea de fonduri de la bugetul de stat pentru obiectivele majore ale Timişoarei. Edilul şef spune că apelurile sunt însoţite şi de demersuri oficiale şi că până în acest moment nu a intrat nici un leu în cont.

La începutul săptămânii, a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii o hotărâre de Guvern care prevede că vor fi alocaţi cei cinci milioane de lei pentru construcţia noului corp al Spitalului de Copii “Louis Ţurcanu”. Joi, primarul Timişoarei Nicolae Robu, spune că în conturile primăriei nu a ajuns nici un leu. “Deocamdată este zero lei. În momentul în care în conturile primăriei vor intra primii bani pentru oricare dintre aceste obiective şi normal ar fi ca mai înainte să intre pentru Spitalul de Copii eu voi fi primul care voi spune că la unul din zece obiective nu mai este zero lei, este cinci milioane. Cinci milioane însemnând cinci la sută din valoarea obiectivului. Pentru că PSD mereu a prezentat acestă aprobare la nivelul Gurvernului alocării a cinci milioane ca pe un triumf senzaţional. Eu am transmis şi ieri o adresă către Guvern prin care am cerut ca Guvernul să îşi asume finanţarea multianuală prin sume concrete. Aştept ca Guvernul să îşi asume în totalitate contribuţiile respective, în proporţie de cel puţin 50 la sută din total, acestea sunt aşteptările mele, dar aş vrea ca asta să fie asumat nu declarativ”, a spus edilul şef. Co-preşedintele Alianţei Creştin Liberale, Nicolae Robu, a precizat că până în acest moment primăria a cheltuit două milioane de lei din bugetul propriu pentru construirea noului corp al spitatlului.

Constantin Ostaficiuc, co-preşedinte ACL Timiş, a ţinut să precizeze că nu se întâmplă nimic nici cu Spitalul de Oncologie care a fost pus pe lista de finanţare a Guvernului. Şi pentru Spitalul Regional s-a depus documentaţia, dar Timişul nu va beneficia de un astfel de spital pentru că este o zonă nedefavorizată. „La lista domnului primar mai putem adăuga că nu se întâmplă nimic cu Spitalul de Oncologie şi care a fost prins în bugetul naţional la un anumit moment, împreună cu cel de la Iaşi, care s-a şi realizat. Timişul a fost primul judeţ care a depus toată documentaţia pentru Spitalul Regional. Am aflat că, fiind într-o zonă nedefavorizată, Timişoara şi Timişul, în comparaţie cu Clujul, Craiova şi Iaşi, care evident sunt în zone devaforizate, Timişul nu poate beneficia de un Spital Regional, de un Spiatl de Oncologie, clădirea fiind în proprietatea Ministerului Sănătăţii. Deci toate aceste zero investiţii, înseamnă că pentru Guvernul României judeţul Timiş nu reprezintă absolul nimic”, a spus Ostaficiuc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.