Astăzi, Nicolae Robu a făcut câteva declarații despre stadiul în care se află lucrările din centrul istoric. Edilul s-a declarat foarte mulțumit de rezultate și de faptul că de câteva săptămâni șantierele sunt deschise și sâmbăta, și duminica.

Cu toate acestea, despre pavajul din centrul istoric, primarul a spus că trebuie aduse intervenții de corecții întrucât unele pietre sunt prea colțuroase și trebuie schimbate. Pentru a nu lucra de două ori pe-un loc, Robu a semnat cu markerul pe câteva pietre, ce vor fi folosite drept  mostre a ceea ce este acceptabil, să nu mai fie firma nevoită să scoată pietrele necorespunzător puse și să pună altele în loc.

„Am spus să-mi aducă niște pietre, am semnat pe ele și le-am zis: ei, vă uitați, dacă au un grad de netezime comparabil cu acesta, este în regulă, dacă nu, nu le montați că vă voi pune să le scoateți”, a precizat Nicolae Robu.

Acestea au fost condițiile clare pe care primarul Timișoarei le-a pus arhitecților și proiectanților în ceea ce privește piatra din care va fi realizat pavajul.

Numai nemulțumirea pe arheologi nu i-a trecut edilului. Aceștia vor să extindă explorările din Piața Libertății, dar vine iarna și momentan  încă nu au decis modul de conservare a vestigiilor în perioada rece. Lucrul acesta încetinește lucrările pe care firma angajată trebuie să le execute în ceea ce privește pregătirea șantierelor pentru iarnă.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.