ManpowerGroup, unul din liderii in domeniul solutiilor inovatoare ce privesc forta de munca a realizat un studiu cu privire la ritmul angajarilor, in perioada urmatoare. Datele cuprinse in studiu arata ca la nivel global ritmul angajarilor va fi lent, dar constant. In 29 din cele 42 de tari cuprinse in studiu, angajatorii anticipeaza o crestere a volumului de angajari, dar activitatea de angajare nu pare sa se fi impulsionat semnificativ. Regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) raporteaza intentii de angajare mixte, cu cresteri ale fortei de muncă in 11 tari din 24 si scaderi in alte 10 tari. Spre exemplu, angajatorii din Bulgaria sunt moderat optimisti, Previziunea Neta de Angajare din aceasta tara cifrandu-se la +4%, mai slaba decat a trimestrului anterior, dar stabila comparativ cu anul trecut. In schimb, in Ungaria angajatorii anticipează o piata a fortei de munca in scadere, Previziunea Neta de Angajare din această tara fiind de -4%.

Studiul Manpower, privind Perspectivele Angajarii de Forta de Munca, se realizeaza trimestrial pentru a masura intentiile angajatorilor de a creste sau de a diminua angajarile totale pe parcursul trimestrului urmator. Pentru cercetarea referitoare la trimestrul IV/2013 angajatorilor din toata lumea care participa la acest studiu li s-a solicitat sa raspunda la aceeasi intrebare: „Studiul se bazează pe intervievarea unui număr de peste 65.000 de angajatori din sectoarele public şi privat din 42 de tari si teritorii. Efectuarea cercetarii pe un esantion reprezentativ si pe sectoare de activitate si regiuni permite oferirea unor informatii cat mai detaliate. Studiul se realizează cu ajutorul unei metodologii validate, in conformitate cu cele mai inalte standarde din domeniul cercetarii de piata.

Pentru Romania, cercetarea de teren s-a derulat in intervalul 18 – 31 iulie pe un eşantion reprezentativ de 625 de angajatori, fiind condusa de catre echipa de cercetare Infocorp Ltd. Rezultatele obtinute au o marja de eroare de +/-3,9%.

ManpowerGroup Romania este unul din liderii in domeniul solutiilor inovatoare ce privesc forta de munca, creand si oferind clientilor sai solutii care sa-i ajute sa fie castigatori in lumea contemporana a muncii. Compania este specializata in: recrutare permanenta si pe baza de contract, evaluare si selectie, munca temporara, payroll, gestiune si administrare de contracte, externalizare si consultanta in domeniul resurselor umane. In Romania, ManpowerGroup este prezent din 2003, avand in prezent 14 agentii active in: Bucuresti, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Ploiesti, Pitesti si Sibiu.

 

Daniela Petolea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.