piata unirii timisoara

Reprezentanţii primăriei au prezentat stadiul lucrărilor de reabilitare din centrul istoric al Timişoarei. Proiectul prevede realizarea următoarelor categorii de lucrări: de arhitectură, rutiere, instalatii electrice, alimentare apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, termoficare şi telecomunicaţii.

În Piaţa Unirii lucrările sunt realizare în proporţie de aproximativ 13 la sută şi au fost realizate lucrări de depozitare pavele, epuismente, umpluturi balast, montare conductă apă latura S, instalaţie electrică grup sanitar, montaj racorduri burlane latura S, montaj multiduct telecomunicaţii şi cămine tragere, branşamente. “În prezent se efectueză săpături arheologice, lucrări de izolare a conductelor termice, de spălare a canalizării menajere, finalizare telecomunicaţii-multiduct, lucrări rutiere – executare strat balast în zona de Est a Pieţei (zona Dom)”, spun reprezentanţii primăriei.

În Piaţa Libertăţii lucrările s-au realizat în proporţie de 47 la sută. În această zonă lucrările realizate au cuprins fundaţii bănci, fundaţii rigole, montaj cabluri electrice iluminat, montaj firide, montaj multiduct telecomunicaţii, subtraversare linie tramvai, cămine tragere şi montaj rigole. “În continuare se efectuează lucrări rutiere – executare strat balast şi balast stabilizat, în zona N-V a Pieţei (zona cap linie de tramvai 5), şi lucrări de pregătire a pavajului în Piaţă, respectiv montaj ţărusi pentru trasarea undelor de piatră/clinkerit”, mai spun reprezentanţii primăriei.

În Piaţa Sfântul Gheorghe lucrările sunt realizate în proporţie de 28 la sută. Şi în Piaţa Ţarcului procentul este de aproximativ 26 la sută. “Lucrările au cuprins executarea hidroizolaţiei pe laturile E şi V ale pieţei, turnarea stratului de balast stabilizat, montajul cablurilor electrice pentru iluminat, reabilitarea canalizării menajere, realizarea căminelor de tragere”, spun reprezentanţii municipalităţii.

Pe strada Sergent Constantin Muşat, până în prezent lurările au fost finalizate în proporţie de aproximativ 13 la sută, iar la strada Vasile Alexandri stadiul de execuţie estimat este de 38 la sută. “Lucrările au cuprins executarea de epuismente, desfacere asfalt, săpătură, umplutură balast, montaj cabluri electrice, montaj conductă alimentare cu apă, cămine apometre, branşamente, reabilitare canalizare menajeră, montaj multiduct telecomunicaţii şi cămine de tragere. În prezent se intervine pentru izolarea conductelor termice”, anunţă reprezentanţii primăriei.

Lucrări avansate sunt pe străzile Lucian Blaga, strada Fără Nume şi strada Praporgescu. „Au fost executate lucrări de hidroizolaţie la clădiri, turnare balast stabilizat, montaj conductă alimentare cu apă, execuţie cămine apometre, branşamente, reabilitare canalizare menajeră, montaj cabluri electrice, montaj firide iluminat, montaj multiduct telecomunicaţii şi cămine de tragere. Total realizat estimat 55 la sută. Pe strada Fără Nume lucrările de execuţie a pavajului se află la final, până în prezent fiind realizate lucrări de montaj cabluri electrice, firide de iluminat, lucrările planificate fiind executate în proporţie de aproximativ 55la sută.Pe strada general Praporgescu a fost turnat stratul de balast stabilizat şi au fost montate cabluri electrice, urmând să înceapă pavarea străzii. Lucrările au fost realizate în proporţie de aproximativ 52 la sută”, mai spun reprezentanţii municipalităţii.

 

 

3 COMENTARII

  1. Asta sunt firma de apartament nu mai apuca sa termine nici 50% si intra in solventa…cu bani matrasiti pe 80% din lucrari!!!!tineti minte dragi Timisoreni!!!dar si voi hotilor cu firma de apartament care lucrati cu puscariasi si cu firme subcontractoare..voi fiind hotii care a-ti marsavit contractul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.