Sezonul rece afectează, după cum bine știm, inclusiv podoaba capilară. Întrucât toate reprezentantele sexului frumos adoră să aibă un păr frumos și sănătos, îngrijirea lui trebuie să fie constantă și foarte atentă, iar aceasta diferă de la un anotimp la altul.

Iarna aduce cu sine și o asprire a părului care poate, în această perioadă, să capete un aspect tern, să nu mai aibă strălucire și efectiv să aibă un aspect nesănătos.

Iată ce ne recomandă specialiștii pentru această perioadă:

– pentru a preveni căderea părului se amestecă foarte bine 2 linguri ulei de masline + 1 gălbenuș de ou + câteva picături de lămiae, apoi se aplică pe părul curat, se lasă să acționeze timp de 45 de minute, ulterior se spală părul cu șampon ;

–  pentru a preveni și înlătura mătreața aveți nevoie de 500 g praf de cedru, se găsește la farmacie, amestecat cu 2 gălbenușuri de ou, la care adăugăm câteva picături de lămâie. Masăm rădăcinile și lăsăm să acțineze timp de 15 minute, ulterior ne spălăm cu șampon.

– pentru un păr deteriorat și subțire putem obține o mască deosebit de eficientă obținută din balsam, la care adăugăm 2 linguri de smântână, jumătate de lingură de ulei din germeni de grâu și o lingură de suc de lămâie. Se lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi se spală cu șampon.

 

Sursa foto: ampress.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.