Cu o investiție de 4,5 milioane de lei, fără TVA, Recașul beneficiază de o nouă stație de tratare a apei. Finanțarea a fost obținută de AQUATIM prin Fondul de Coeziune al Uniunii Europene – Programul Operaţional Sectorial Mediu.

Tehnologia de tratare cuprinde următoarele trepte: captarea apei din subteran de la peste 100 m adâncime prin 5 foraje, aerarea, preoxidarea pentru eliminarea fierului, manganului și amoniului, filtrarea, tratarea nămolului și dezinfecția finală. Înainte de distribuție prin rețeaua de alimentare, apa tratată este înmagazinată în două rezervoare, fiecare având o capacitate de 300 m³ și un turn de apă cu o înălțime de 35 m și o capacitate de 300 m³. Distribuția apei în rețeaua de alimentare se face printr-o stație nouă de pompare. Funcţionarea staţiei este monitorizată on-line şi automatizată, achiziţia de date şi conducerea proceselor de tratare se face cu echipamente comandate la distanţă.

Noua stație de tratare a fost pusă în funcțiune în luna mai 2016 și furnizează, locuitorilor din Recaș, apă  tratată și verificată din punct de vedere al parametrilor fizico-chimico și bacteriologici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.