Alfred Simonis - Freddy
sursa foto: facebook.com

Timișorenii aflați în dificultate financiară și care nu au reușit să plătească impozitele pe anul trecut puteau fi scutiți de penalități conform ordonanței nr.44/2015 emisă de Guvernul Ponta, însă Nicolae Robu s-a opus acestei facilități fiscale.

Proiectul de hotărâre pentru susținerea persoanelor care se confruntă cu reale probleme de ordin financiar a fost propus de consilierul local Alfred Simonis în 8 decembrie 2015.

Răutate pentru oamenii aflați în dificultate financiară

Eu sunt împotriva facilităților oferite celor cu restanțe pentru că am temerea că dacă adoptăm astfel de facilități atunci vor fi facilitați și altfel de cetățeni care la ora actuală sunt buni platnici. Îndemnul meu este să nu votați acest proiect” le-a spus consilierilor locali Nicolae Robu, în ședința din 8 decembrie 2015.

Chiar dacă OUG 44/2015 viza interesul general de susținere a persoanelor care se confruntă cu reale probleme de ordin financiar, ce nu le permit să-și îndeplinească la termenul legal obligațiile fiscale față de bugetul municipiului, Nicolae Robu nu a fost de acord ca aceste persoane să fie scutite de penalități.

La propunerea Consilierului PSD Alfred Simonis, proiectul de hotărâre din decembrie 2015 susținea aplicarea prevederilor OUG nr. 44/2015 privind acordarea unor facilități fiscale în vederea stimulării achitării voluntare de către contribuabili a obligațiilor de plată restante la bugetul local, precum și creșterea încasărilor bugetare, stimularea mediului economic și, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare.

Proiectul nu a fost votat de consilierii PNL, în acest fel Timișoara este unul dintre puținele orașe din țară care nu le oferă facilități fiscale cetățenilor, chiar dacă au fost prevăzute într-o ordonanță de urgență.

Vezi aici hotărârea respinsă

foto: Facebook

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.