Sistemul fiscal din Timis a fost blocat in urma protestului spontan, care a inceput azi dimineata, la ora 8. Aproximativ 300 de angajatii ai Directiei Generale a Finantelor Publice Timis au iesit in strada pentru a protesta impotriva mutarii sediului ANAF la Deva, asa cum a anunțat joi, Liviu Dragnea. Finantistii au decis sa continue protestul, atat cat va fi nevoie, pana cand guvernantii vor reveni asupra deciziei de mutare a sediului ANAF regional la Deva. Protestatarii sustin ca in cazul mutarii, in sucursala de la Timisoara vor avea loc disponibilizari masive. In urma protestului de la Timisoara, Ministrul Finantelor si seful ANAF au fost convocati de seful PNL, Antonescu, la sediul partidului .

In cursul diminetii, o delegatie a angajatilor Finantelor Timis s-a intalnit cu Prefectul Județului, Eugen Dogariu si presedintele Consiliului Judetean, Titu Bojin. In urma discutiilor, angajatii Directiei au decis sa reia lucrul, pentru ca sa nu fie afectați contribuabilii. Decizia nu este finala,insa, ea urmand sa fie comunicata celorlalti protestatari, care se afla in acest moment in fata sediului Directiei Generale a Finantelor Timis. Daca totul decurge bine, angajații Directiei Fiscale ar putea relua lucrul, in jurul pranzului.
Presedintele CJ Timis, Titu Bojin, a afirmat ca mutarea sediului Finantelor la Deva este doar un vis al unora, iar el este sigur ca Guvernul nu va face o asemenea greseala. Bojin sustine actiunea protestatarilor , atat timp cat aceasta este legala.

Carmen Prota

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.