Strada Orion este în plină modernizare și toată lumea ar fi fost mulțumită, dacă municipalitatea nu s-ar fi apucat să demoleze garajele din zonă. Astfel, pentru a împăca cumva persoanele vizate, toți proprietarii care au acte pentru construcție, vor fi despăgubiți cu câte 2.000 de euro.

Chiar dacă edilului nu-i prea convine acest „târg” de demolare-despăgubire, primăria va trebui să achite din bugetul local, în acest scop, 18.000 de euro.

„Despăgubirea se acordă doar acelor proprietari  de garaje care au contracte în care există o clauză specifică clară: demolarea se face după o justă și prealabilă despăgubire. Eu cred că nu ar fi trebuit să se accepte o astfel de clauză, pentru că s-a pus în definitiv la dispoziție terenul public”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Vineri, în ședința de plen, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre care va permite acordarea despăgubirilor celor nouă timișoreni care au contracte pentru garajele de pe strada Orion. În plus, municipalitatea va trebui să  suporte și costurile legate de emiterea autorizației de demolare a garajelor, respectiv cheltuielile legate de plata demolării acestor construcții și radierea lor din cartea funciară.

Edilul s-a mai arătat foarte nemulțumit de existența tuturor garajelor din oraș. În acest sens, el afirmă că nu ar fi aprobat niciodată să se construiască garaje în Timișoara, pentru că ele crează mari probleme orașului, inclusiv îi strică aspectul.

„În loc să fie spațiile dintre blocuri amenajate ca parcări, ca spații verzi, ca locuri de odihnă, locuri de joacă pentru copii, totul este dat peste cap prin prezența garajelor. Îi place cuiva cum arată spațiul dintre blocuri plin de garaje?”, a exclamat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.