Aproximativ 15 kilometri de pistă pentru biciclete care va lega Timişoara de Serbia au fost amenajaţi, anunță autoritățile județene. Iubitorii mersului pe două roți vor putea să pedaleze în curând pe o distanță de aproximativ 37 de kilometri, pe malul Begăi spre țara vecină.

Este vorba despre un proiect derulat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenjanin, în care se regăsesc aceste piste de cicloturism de-a lungul Begăi. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, până în primăvara anului viitor pista de cicloturism se va finaliza.

„15 kilometri din pistă sunt executaţi, iar ceilalţi, până la 37, sunt deja pregătiţi pentru turnare, ceilalţi vor fi turnaţi în perioada următoare. Sunt prevăzute în jur de opt staţii, să existe şi posibilitatea de a gara bicicletele, să vedem ce se poate pune pe lângă staţii, coşuri de gunoi, măsuţe. Eu sper că va fi un proiect frumos. Pista noastră nu este în sistem slalom, la noi puteţi merge şi nu mai obosiţi până la graniţa cu Serbia”, spune Titu Bojin, șeful CJ Timiș.

Pista de cicloturism va avea o lățime de aproximativ patru metri.  Bicicliștii vor pleca din Timișoara și vor trece prin localitățile Sânmihaiu Român, Uivar și Otelec, până la graniță. Traseul acestei piste de biciclete din județul Timiș va fi conectat cu cel al pistei de biciclete realizată în Timişoara de către Primărie.

 Proiectul beneficiază de finanţare europeană nerambursabilă de peste  2 milioane  de euro în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia şi are ca termen de finalizare 28 martie 2015.                  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.