Sectorul de e-business din județul Timiș a beneficiat pe parcursul a doi ani de un amplu proiect de sprijinire, realizat de ADETIM.

Este vorba despre proiectul “Sprijinirea IMM-urilor prin dezvoltarea unei structuri de e-business în judeţul Timiş şi districtul vecin din Serbia” şi finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

Proiectul a fost realizat în cadrul unui parteneriat cu Municipalitatea din Vršac şi  s-a desfăşurat pe parcursul a 2 ani, în perioada aprilie 2013 – aprilie 2015, având un buget total de 1.791.152 Euro.

Obiectivul general al finanţării susţine dezvoltarea economico-socială echilibrată în zona frontierei comune româno-sârbe, prin creşterea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii şi stimularea mediului economic global.

Modalităţile concrete prin care s-a urmărit atingerea acestui obiectiv sunt:

  • Dezvoltarea şi implementarea în cadrul ADETIM a unei platforme informatice interactive cu rolul de a promova oportunităţile de afaceri în regiunea transfrontalieră, prin furnizarea de informaţii din cele mai diverse domenii, menite să sprijine întreprinzătorii interesaţi să dezvolte o afacere în zonă, precum şi prin punerea la dispoziţie a unor aplicaţii care facilitează interacţiunile de afaceri sau oferă posibilitatea administraţiilor şi instituţiilor publice de a întări cooperarea interinstituţională, de a elabora prognoze de dezvoltare şi de a monitoriza proiectele de investiţii.
  • Înfiinţarea unui Incubator de Afaceri în Vršac, dotat cu spaţii destinate firmelor de producţie din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.