Senatorul PNL Timiş, Ben-Oni Ardelean s-a întors de curând din Serbia, unde a avut o întrevedere cu oficialii sârbi. Din delegația parlamentară română care s-a întâlnit cu vicepreședintele Parlamentului Sârb, Vladimir Marinkovic au făcut parte Ben-Oni Ardelean, secretar al Comisiei pentru afaceri externe a Senatului României și Slavomir Gvozdenovic, membru al Parlamentului Român din partea Uniunii Sârbilor din România.

În timpul întrevederii, parlamentarii au decis că exercitarea drepturilor minorităților naționale în Serbia și România trebuie să fie o prioritate în relațiile viitoare dintre cele două țări. Totodată, delegația parlamentară română a readus în discuție proiectul de construire a unei autostrăzi de legătură cu țara vecină.

„Am efectuat această vizită împreună cu deputatul Gvozdenovic. Legat de centrul intermodal, despre care am discutat până acum, un deziderat special al Belgradului este de a lega printr-o autobandă Timișoara de Belgrad. Vorbim de o distanță nu foarte mare, dar extrem de importantă, prin care cred că putem realiza o relație de win-win, în care România poate să aibă acces mult mai facil cu mărfuri, diverse produse inspre tot spaţiul ex-Iugoslav”, spune senatorul Ben – Oni Ardelean.

Potrivit senatorului Ben – Oni Ardelean, autostrada va avea aproximativ 600 de kilometri, dintre care o porţiune de 50 de kilometri va fi situată între Timişoara şi Stamora Moraviţa.

4 COMENTARII

  1. Benone, ce falci ai facut de cand esti senator! Am auzit ca nici fratii in credinta nu te mai recunosc. Noroc ca ai cersit ceva bani de la Primarie pentru ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.