simedrea voicu

În cursul zilei de astăzi, Spitalul Premiere din Timișoara a fost gazda proiectului unic la nivel național care a avut drept scop informarea femeile cu privire la tratamentul chirurgical al afecțiunilor ginecologice.

Acest proiect a fost inițiat de dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică ginecologie, personalitate marcantă datorită intervențiilor chirurgicale ginecologice realizate în premieră națională. De asemenea, doctorul Simedrea este printre puținii medici care s-a specializat în tratarea endometriozei. În acest context a fost realizată o platformă online –chirurgieginecologica.ro – de informare cu privire la afecțiunile ginecologice, precum și soluțiile de tratament pe care le pot alege pacientele.

 „Am făcut această platformă online pentru femei, este vorba despre informația pentru femeile care au afecțiuni ginecologice tratabile chirurgical. Practic platforma dezbate acest subiect în domeniul chirurgical ginecologic și se trec în revistă toate procedeele chirurgicale moderne. Pacienta va putea beneficia pentru un tratament modern minim invaziv. În România se estimează un contingent de aproximativ 480.000 de paciente, pentru care nu există nimic organizat: societate medicală, centre de excelență, forumuri, ONG-uri. Tot odată boala are imense costuri, aproximativ 2.000 de euro, sumă pe care nu și-o permit toate pacientele”, a spus dr. Simedrea.

Bogdan Muresan

Menționăm că în ceea ce privește tratarea pacientelor tratate de endometrioză s-a înregistrat o rată ridicată de concepție, din 37 de femei care au dorit să conceapă un copil, 8 au obținut o sarcină spontană și 6 prin fertilizare in vitro.

Pentru a veni în completarea acestor neajunsuri s-a pus baza unui ONG, Asociația FemHelp, care va fi funcțională din 15 martie și care va facilita accesul la intervențiile costisitoare pentru cazurile sociale, va organiza evenimente medicale pentru instruirea tinerilor medici și va promova medicina de performanță în domeniile medicale dedicate femeii.

Precizăm că Asociația FemHelp a fost constituită de dr. Bogdan Mureșan – medic primar obstetrică ginecologie, competență în medicină fetală și ecografie fetală, dr. Florin Dorneanu – medic primar obstetrică ginecologie, cu competențe în ecografie obstetricală și ginecologică, în chirurgie laparoscopică ginecologică, în histeroscopie ginecologică, reproducere umană și asistată și fertilizare in vitro, și dr. Voicu Simedrea. Primul eveniment va avea loc în perioada 15-17 mai și este vorba despre o conferință pe teme de chirurgie ginecologică și medicină fetală, la care vor participa medici din țară și din străinătate.

1 COMENTARIU

  1. Am fost si eu la acest doctor. Am adenomioza (confirmata ecografic si de el si de altii) iar dupa ce nici macar nu imi explica de ce ma trimite la alta usa sa imi blochez de fapt nervii durerii in scop diagnostic (asta am priceput mai tarziu de la un alt doctor) , el !! acest doctor imi scrie in mail ca nu imi face histerectomie decat cu 2 conditii : sa ma duc la prietenul lui sa imi faca injectii in coloana de 900 lei o injectie doar ..i-am zis ca nu am bani si iau doar antidepresivele, alternativa mai ieftina de 300lei oferita de acela, de la care dormeam non stop am speriat familia, o luna de zile si tot am dureri de la adenomioza,sa ma duc sa imi fac consult psihiatric si psihologic si mai apoi sa ma opereze…tot raul spre bine, am gasit un doctor mai bine pregatit si o sa ii fac raport acestui Simedrea , cu rezultatul de la laborator! e pur publicitate acest doctor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.