Procentul de promovarea a examenului de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2014 a crescut cu aproape un procent faţă de anul trecut în judeţul Timiş. Reprezentanţii ISJ Timiş spun că acest procent este mai bun faţă de anul trecut datorită faptului că mulţi dintre absolvenţii de liceu nu s-au simţit pregătiţi să susţină acest examen.

“În județul Timiș sunt aproape 2.000 de elevi care nu s-au mai înscris la Bacalaureat. Aceștia sunt copiii simțiți, care au știut din start că nu au nici o șansă și nu au dorit să facă apoi pe vedeta, așa cum am văzut la știri, că se lăuda unul că este băiat fain pentru că a luat 1,27 la BAC, la Română, și se credea important”, a spus inspectorul şcolar general adjunc, Francisc Halasz.

Ministerul Educaţiei Naţionale anunţa că ar trebui organizată o sesiune specială de Bacalaureat în februarie-martie pentru absolvenţii de liceu care nu s-au prezentat sau nu au promovat examenul în ultimii ani, dar inspectorul şcolar general adjunct, Francisc Halasz, nu crede că problema va fi rezolvată.

“Dacă studenții pot să meargă în fiecare an la examen, până le pică părul, și să se înscrie în anul trei chiar dacă nu au luat toate examenele din primul sau al doilea an, ar trebui să aibă și absolvenții de liceu acest drept, dar nu cred că problema va fi rezolvată. Totuși, e bine să susţii aceste examene cât mai aproape de sfârșitul clasei a XII-a. Cu cât timpul trece mai mult, cu atât uiți mai mult”, a explicat, Halasz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.