Grupul Iulius şi Colliers International au încheiat, de curând, un parteneriat, prin care compania de consultanţă va oferi suport în procesul de certificare pentru clădiri verzi a primului imobil de birouri clasa A din ansamblul multifuncţional Openville Timişoara la care au început lucrările. Astfel, United Business Center 2 (UBC 2) va respecta normele pentru certificarea LEED, fiind dotată cu sisteme, aparatură şi echipamente de ultimă generație, cu un consum redus de energie, selectate special pentru a se alinia standardelor clădirilor verzi.

Procesul de certificare va urmări şi implementarea unor politici sustenabile de operare a clădirii, menite să crească eficienţa costurilor cu utilităţile, dar şi a confortului chiriaşilor. UBC 2, care are o suprafaţă de 18.000 mp şi 11 etaje, va fi finalizat în toamna acestui an, printre chiriaşi numărându-se Ness Software Engineering Services şi policlinica REGINA MARIA.

Toate cele şapte imobile de birouri clasa A din ansamblul Openville, situat în imediata proximitate a Iulius Mall Timişoara, sunt proiectate să respecte cele mai performante tehnologii şi normele pentru clădiri verzi, iar prin arhitectura de înaltă clasă şi finisajele impresionante, vor impune noi standarde pe piaţa din România.

Totodată, reţeaua naţională de mall-uri Iulius este singura din România certificată LEED. Certificările, obţinute de fiecare dintre cele patru mall-uri Iulius din ţară, au fost acordate pentru implementarea unor strategii şi soluţii practice şi măsurabile, orientate către obţinerea unei performanţe sporite în: dezvoltarea sustenabilă a amplasamentului, economii la consumul de apă, eficienţa energetică, alegerea materialelor şi calitatea mediului interior.

Sistemul de rating LEED, elaborat de USGBC, reprezintă cel mai important program destinat clădirilor, locuinţelor şi comunităţilor care sunt proiectate, construite, întreţinute şi operate cu scopul de a obţine o performanţă îmbunătăţită din punct de vedere al sănătăţii mediului şi oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.