Primarul Timişoarei, se află de câteva zile la Washington, acolo unde a avut până acum patru întâlniri oficiale, cu congressmanii Joseph Pitts, John Shimkus, Dave Brat și Gregg Harper. Cu această ocazie, edilul s-a întâlnit și cu diaspora română din capitala SUA.

Mai mult, Nicolae Robu a participat și la celebrul Mic Dejun cu Rugăciune, la care a fost prezent și președintele Statelor Unite ale Americii.

„Ieri, joi, 05.02.2015, am avut onoarea să mă număr, la Washington, printre cei 3500 de participanți din întreaga lume, la a 63-a ediție a  „National Prayer Breakfast”. Totul a fost impresionant! 
Doar trei nume de personalități prezente vreau să dau: Dalai Lama, John McCain-contracandidatul lui Barack Obama la alegerile prezidențiale din 2008 și Președintele Barack Obama însuși!
Cu senatorul John McCain am avut onoarea să stau puțin de vorbă și chiar să fac o poză, chiar înainte de sosirea Președintelui Barack Obama. Mai rar un politician care să emane atâta căldură sufleteasca blândă!
Din păcate, după sosirea Președintelui, fotografierea și filmarea au fost strict interzise, din rațiuni de securitate care trebuie înțelese în lumea agitată, uneori cu accese de demență, în care trăim. Evenimentul s-a desfășurat cu noi, invitații, la mese rotunde, foarte dese pentru că sala nu era una foarte mare, câte opt la o masă și cu Președintele, însoțit de Prima Doamnă, Michelle Obama, și ceilalți vorbitori la un prezidiu, pe o scenă. Președintele Obama a stat cu noi două ore, între 8 și 10”, a transmis pe Facebook plin de încântare, Nicolae Robu.

 „National Prayer Breakfast” este organizat anual, în capitala Statelor Unite, în prima zi de joi a lunii februarie și reprezintă o întâlnire, la care participă oficiali ai congresului SUA, oficiali guvernamentali, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, lideri ai cultelor religioase și mulți alți invitați din elita politică, socială și de afaceri a lumii, pentru a construi noi relații și pentru a le consolida pe cele deja existente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.