Din prea multă obișnuință cu șmenurile, un microbuz școlar destinat exclusiv transportului elevilor este folosit departe de asfalt, de echipa As Cornești, la ordinul primarului pesedist Aleodor Sobolu.

Primarul a primit și mulțumiri pe facebook pentru inițiativă

Maine 01.09.2018 ora 17
Etapa 3
Progresul Gătaia – As Cornesti
Întâlnim echipa ce a retrogradat din liga 4 și principala favorita la promovare.
Avem plăcerea de a va invita sa faceți deplasarea cu echipa întrucât primăria a pus la dispoziția noastră autobuzul.
Plecare este de la ora 15 de la cămin va așteptăm cu drag.
Mulțumim primăriei ortisoara și mai exact dl primar Aleodor.

mercedes scoala 1

Și pentru ca cineva din primărie totuși avea habar că nu este tocmai legal ca echipa să facă deplasîări cu microbuzul școlar s-a decis parcarea autovehiculului departe de ochii lumii, pe malul Bârzavei, la Gătaia.

Mai mult decât atât, conform Procedurii Opraționale – ” Modul de utilizare al mijloacelor de transport școlar ” elaborat de ISJ Timiș este foarte clar prevăzut la art. 11 că mijloacele de transport școlar nu pot efectua transport public la terțe persoane sau unități.

Faptul că aceste microbuze pot fi folosite doar la transportul elevilor mai este reglementat prin lege – Legea 94/2016 care vine în completarea OUG 27/2011 cu privire la transportul rutier – care spune foarte clar la art. 18.1:  Prevederile privind accesul la transportul rutier de persoane în cont propriu se aplică și transportului cu autobuzele proprii ale unităților administrativ-teritoriale sau ale unităților de învățământ, avand inscripția ”transport școlar”,  sunt utilizate exclusiv pentru transportul elevilor și cadrelor didactice, care efectuează acest transport din mediul rural către unitățile de învățământ din comună sau către unitățile de învățământ din mediul urban.