Primarul Nicolae Robu a lansat un avertisment pentru firmele care poluează oraşul, în cazul în care nu îşi rezolvă problema, riscă să îşi piardă autorizaţia de funcţionare. Şi asta după ce, edilul şef a făcut o plimbare nocturnă, joi, în cartierul Soarelui să vadă cum merg lucrările la fantana asrteziană din piaţetă. Deranjat de un miros pe care l-a simţit, primarul Timişoarei l-a sunat pe şeful Direcţiei de Mediu şi a solicitat un control.

„La un moment dat, a venit un miros extrem de neplăcut, foarte puternic, și am constatat că el persistă și se extinde. M-am deplasat cu mașina către Stan Vidrighin și toată zona mirosea. L-am sunat pe dl director Bere și i-am cerut să sesizeze Garda de Mediu și împreună cu inspectorii de la Gardă să se deplaseze pe teren și să identifice poluatorii. Concluzia de azi noapte este clară. Garda de Mediu, avându-l alături pe domnul Bere, a ajuns la concluzia că poluatorul este compania Azur. Se vor face în continuare investigații pentru a stabili tot ce s-a întâmplat acolo și vom sancționa firma Azur. Vreau să fie foarte clar: dacă nu va fi în stare să-și rezolve problema astfel încât să nu mai polueze orașul, îi vom ridica autorizația de funcționare, cu riscul pierderii locurilor de muncă pe care le oferă”, a spus primarul Nicolae Robu.

Conform edilului şef, avertismentul este valabil pentru toate firmele din oraş care poluează.  “Nimic nu e mai important decât sănătatea oamenilor și ne dorim ca Timișoara să fie un oraș în care cetățenii să poată trăi bucurându-se de viață, sănătoși în primul rând. Fără poluare, asta cerem tuturor companiilor. Iar când spun fără poluare am în vedere nu numai ca ele să nu degaje în atmosferă noxe, ci și ca ele să nu degaje în atmosferă substanţe volatile producătoare de miros, chiar dacă ele nu sunt în categoria substanţelor poluante. Avertismentul vizează absolut orice companie”, a mai spus Robu. Cât despre Continental, edilul şef spune că reprezentanţii firmei încearcă să rezolve problema mirosului de cauciuc din oraş.

3 COMENTARII

  1. vrajeala pt prosti , incepe campania electorala , ROBU vrea voturi pt IOHANNIS si din acele zone , de fiecare data cand e campanie politrucii dau navala in zona CONTINENTAL dupa voturi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.