Familiile din Dumbrăvița care constituie cazuri sociale vor putea beneficia pentru copiii lor de un centru care le va asigura educația necesară. Acest lucru este posibil datorită implicării primarului comunei, Victor Malac în realizarea proiectului „Centrului de zi pentru îngrijirea copiilor”.

Drept urmare acesta este nominalizat de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali la premiul „Politicianul anului”, care se va acorda în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială. Pentru acelaşi premiu sunt nominalizaţi Victor Ponta, Rovana Plumb, Ilie Bolojan, Ion Călinoiu, Vasile Dâncu sau Claudia Boghicevici.

Clădirea centrului de zi are o suprafață utilă de 2570,91 mp, dispus în regim P+1E, cu spații educaționale pentru 216 copii din care 24 cu dizabilitati, ce provin din familii cu probleme sociale. Copiii beneficiază de educaţie şi suport psihopedagogic din partea cadrelor didactice şi medicale specializate.

„Am rămas şi eu surprins de această nominalizare, nu m-a anunţat nimeni de ea. Evident că mă onorează, ţinând cont de faptul că mă aflu în această ipostază alături de un fost prim-ministru, de miniştrii sau primari de municipii importante din România. Eu mă bucur mai mult pentru faptul că am reuşit să ducem acest proiect al Centrului de zi la bun sfârşit şi că peste 200 de copii au parte de o îngrijire corespunzătoare. Asta e tot ce contează”, spune Victor Malac.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.