sesizare Nicolae Robu

Nicolae Robu anunța în 12 iulie crearea unei noi pagini pe facebook, unde timișorenii vor putea face diverse sesizări. Însă, unii timișoreni au constatat că sesizările lor sunt șterse.

Marcel Radu este unul dintre cetățenii orașului nostru, care a încercat prin intermediul acestei paginii de sesizări să primească răspunsuri, care ne privesc pe toți cei care locuim în acest oraș. La scurt timp după ce le-a postat s-a trezit că instituția primarului le-a șters și, mai mult, i-a blocat acestuia accesul pe pagina de sesizări. Vezi la finalul articolului punctele din sesizarea lui Marcel Radu.

Pe lângă acest tratament aplicat cetățenilor, Nicolae Robu în calitate de primar, cât și primăria, în calitate de ”structură funcţională cu activitate permanentă” au conform legisalției în vigoare anumite atribuții din punct de vedere al comunicării cu cetățenii.

Primarul Nicolae Robu nu respectă programul de audiențe propus chiar de el prin nota internă nr. 4/26.02.2013, inclusiv pe pagina primăriei acesta ar avea program în fiecare luni de la ora 13.

Problema este însă că audiențele primarului sunt ținute pe facebook și nu așa cum a stabilit în urmă cu trei ani chiar Nicolae Robu prin nota internă. Vezi aici: http://www.primariatm.ro/mobile/index.php?meniuId=1&viewCat=359&lg=ro%20target=

Cum sunt soluționate sesisările cetățenilor la primăria Timișoara?

Pagina de facebook „sesizări -primăriatm”, după cum este și denumită, ar trebui să fie liantul dintre cetățeni și primărie. După pățania dl Marcel Radu putem observa că lucrurile sunt departe de a se desfășura în acest mod.

Drept urmare, timișorenii trebuie să se adreseze în continuare direct primăriei, la camera 12, sau pe site-ul primariatm.ro, deoarece jucăria creată de Robu nu îi va ajuta cu nimic:

ART. 7 din OG 27/30.01.2002 spune că „Petițiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare a petiționarului nu se iau în considerare și vor fi clasate potrivit prezentei ordonanțe”. Adică petiția care nu are adresa, CNP, numele , prenumele și semnătura merg la coșul de gunoi, conform legii.

Iată care au fost problemele abordate de Marcel Radu:

  1. Care este rezultatul analizei chimice făcute de Direcția de Mediu asupra substanțelor folosite pentru dezinsecție de firma DERATON? Vă reamintim că aflat la Singapore, Robu a dat dispoziție directorului Adrian Bere, de la Direcția de Mediu să analizeze cât mai repede conținutul substanțelor folosite pentru dezinsecție pentru a nu ne afla în situația Hexi Pharma.
  2. Dacă contractul semnat cu DERATON conține clauze de genul: „până la data epuizării valorii contractului”?
  3. Cu toate că trotuarele sunt domeniu public, când vine vorba de curățenie aceasta este asigurată în mare parte de cetățeni, deci, care este temeiul legal prin care s-au trasat liniile care delimitează pistele de biciclete pe trotuarele din Timişoara (studiu de fezabilitate, proiect, eventual HCL)?
  4. Care sunt prevederile Codului Rutier cu privire la pistele de biciclete trastate pe trotuare?
  5. Cine vine să facă constaterea unui accident uşor şi să intervină în cazul unui conflict pieton – biciclist pe pista de bicicletă trasată pe trotuar ?
  6. Care este viteza maximă admisă pe pista trasată pe trotuar şi dacă sunt prevăzute limitări sau indicatoare în zonele de promenadă intense? În alte oraşe sunt  zebre pentru pietoni pe pista de biciclete. Ce înseamnă linia continuă trasată pe trotuar ? O poţi trece sau nu cu bicicleta să ajungi pe trotuar ?
  7. Se vor lua măsuri în locaţiile în care pista de biciclete (marcajul) trece între refugiul de călători şi urcarea în mijlocul de transport în comun ? Un exemplu este în stația Cluj a troleibuzului 16.
  8. Există posibilitatea ca bicicletele să aibe numere de identificare? Astfel că, în situația unui incident ar fi mai ușor de identificat.

Care a fost reacția primăriei la cele opt puncte de mai sus? Au fost șterse toate sesizările și Marcel Radu s-a trezit cu aceesul restricționat!

 

5 COMENTARII

  1. Pentru ca asa e in comunism…. nu ai voie sa vorbesti de rau conducerea … nimic nu s-a schimbat in acesti ani post revolutionari… daca nu ai voie sa critici sau sa nu fi deacord cu tovarasul robu….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.