(GALERIE FOTO)

Proiectul ” Trafic management și supraveghere video” prevede ca în acest an marea parte din intersecțiile Timișoarei să fie semaforizate. Implementarea este asigurată de firmele Swarco Traffic România, Avitech.Co și Swarco Mizar SPA, la valoarea de 19,9 milioane de lei, fără TVA, adică aproximativ 5,5 milioane de euro, cu tot cu TVA.

În cursul zilei de ieri au fost montate 28 de semafoare pe o suprafață de 100 mp, la intersecția dintre str. Michelangelo și Bul. Ion. C. Brătianu. Distanța dintre semafoare în unele locuri nu este mai mare de 5 metri.

Interesant este însă cum Primăria Timișoara, sub directa indrumare a lui Nicolae Robu, reușește să semneze contracte deosebit de avantajoase cu diverse firme ale unor oameni de afaceri implicați politic, sau la fel ca în acest caz cu firme care au fost anchetate penal în dosare de corupție. Avitech.Co este reprezentată, în calitate de administrator, de un oarecare Roescu Anton Gabriel, dar patronul nu este cunoscut. Asociați ai acestei firme sunt trei off-shore din Nicosia, Cipru. În 2015 DNA anchetează firma Avitech.Co în legătură cu licitația organizată de Ministerul Educației Cercetării Tineretului și Sportului pentru proiectul „Internet în şcoala ta”, finanţat integral din fonduri europene. În același caz fiind implicat și fratele deputatul Sebastian Ghiță, patronul firmei SC 2K Telecom S.R.L.

Cu toate că aceste fapte este foarte greu să fie trecute cu vederea municipalitatea totuși le permite, chiar și dă bani grei să împânzească efectiv orașul cu semafoare, unele dintre ele complet inutile, sau amplasate total necorespunzător.

Informațiile despre firme au fost furnizate de : www.termene.ro

Societățile unde apare ca administrator sau acționar ROESCU ANTON GABRIEL.

firma semafoare timisoara

Foto: Nicolae Bîrsan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.