Primaria Sag
Primaria Sag

Primarul Venus Oprea și viceprimarul comunei Șag au aplicat o schemă de tip Dorel în achiziții publice, unicat în România prin felul în care chiar ei au deconspirat-o.

Cât de prost să fii să faci caietul de sarcini la o primărie și să te treci ca persoană de contact la firma căștigătoare?

Andrei Zima si Alina Dejan
Andrei Zima si Alina Dejan

Cuplul Andrei Zima și Alina Dejan, din Timișoara, sunt în afaceri cu Primăria Șag de câțiva ani. Firma deținută de Andrei Zima, Prozim SRL se ocupă de realizarea caietelor de sarcini pentru lucrările din primărie și implicit de evaluarea soluțiilor și a prețurilor de achiziție al bunurilor și serviciilor. Cei doi sunt asociați pe firma STRUCTORIS AZ SRL, pe care o regăsim ca executant de lucrări la Primăria Șag. Datele firmelor au fost furnizate de termene.ro.

 

Andrei Zima este trecut ca persoană de contact și la firma prietenilor lor de familie, Eladeya SRL deținută de Cseh Ioan din Sânnicolau Mare, care execută lucrări pentru Primăria Șag.

În toamna anului 2015, Eladeya SRL este contractată de primăria Șag pentru execuția lucrărilor de reparații la cabana din zona de agrement (112.874 RON RON fără TVA) și pentru amenajarea parcării de la Școala Gimnazială din Șag (14.450,6 RON fără TVA).

Caietele de Sarcini pentru selecția ofertanților, aferente celor două lucrări, au fost concepute de către Prozim SRLAndrei Zima și prezentate în Consiliul Local de către viceprimarul Ștefan Bădăi prin referatele 1650/23.04.2015 și 3224/22.07.2015. Consilierii locali au votat, probabil, fără să cunoască schema de afaceri a celor doi edili.

Conflict de interese penal

Același Andrei Zima își trece adresa de email personală ca și contact pentru firma Eladeya SRL, conform datelor furnizate de către AADR. Deci, el face caietele de sarcini, tot el câștigă lucrările, în baza selecției de ofertă.

Andrei Zima
Andrei Zima și mașina sa, BMW X5

Mai mult, lucrările pentru copertina de la Capela din Șag au fost atribuite direct firmei STRUCTORIS AZ SRL la valoarea de 108.751,61 RON fără TVA în noiembrie 2013, firmă care este deținută de Andrei Zima și Alina Dejan.

Firma Structoris AZ are 3 angajați, Prozim SRL 2 angajați și Eladeya SRL 4 angajați.

Mai sunt și alte afaceri secretizate de penalul Venus Oprea, fiindcă transparența banului public este inexistentă la Șag. Din aceste motive, ani de zile Primăria Șag a fost afacerea lui personală.

Ce spune viceprimarul Ștefan Bădăi

Vă invităm să ascultați înregistrarea audio:

Documente:

Lucrari Andrei Zima Primaria Sag – identificate de noi

HCL Reparatii cabana

HCL scoala Sag

 

Foto Andrei Zima și Alina Dejan – arhiva lor personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.