În timp ce conducerea Primăriei Timișoara anunță că eutanasierea câinilor fără stăpân este inevitabilă, primarul din Lugoj, Francisc Boldea, susține că în orașul său nu va fi eutanasiat niciun câine. Edilul refuză să demareze procesul de eutanasiere al câinilor vagabonzi din Lugoj, pe motiv că sunt locuri suficiente în adăpost pentru a-i ţine acolo.

Potrivit legii, animalele adunate de pe străzi vor fi eutanasiate dacă nu sunt revendicate sau adoptate în decurs de 14 zile lucrătoare. Viceprimarul Timisoarei, Dan Diaconu, spune că primii câini care ar trebui eutanasiați sunt cei agresivi şi cei bolnavi, pentru că şansele ca aceştia să fie adoptaţi sunt foarte mici.

De cealaltă parte, potrivit primarului, municipalitatea lugojană are soluții alternative pentru gestionarea câinilor fără stăpân, acțiune care a început în urmă cu aproximativ cinci ani prin sterilizarea și crotalierea maidanezilor.

În paralel, peste 1.400 de câini au fost adoptați în străinătate. Astfel s-a ajuns în situația în care în Lugoj nu sunt câini fără stăpân pe străzi, iar în padocuri mai sunt locuri libere.

Bugetul alocat de Primăria Lugoj pentru întreținerea câinilor fără stăpân este de 10.000 de lei lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.