Autoritatea Electorală Permanentă continuă verificările pentru a pregăti cadrul potrivit desfășurării alegerilor prezidențiale de anul acesta.

 La nivel național au fost efectuate 84 de controale în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. Acestea s-au derulat în perioada  29 septembrie – 3 octombrie. În urma acestora, au fost aplicate 33 de sancțiuni, 21 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 21.000 lei, iar 12 prin avertismente.

Filiala Vest a Autorității Electorale Permanente a aplicat trei sancțiuni, ambele în judeţul Timiș. Primăria Otelec a primit două amenzi în valoare totală de 2.000 de lei şi Primăria Banloc un avertisment.

Acţiunile de control au vizat verificarea modului de păstrare a registrelor cuprinzând listele electorale permanente, complementare și speciale, a modului de întocmire a listelor electorale, verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate, verificarea modului de actualizare a listelor electorale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.