revolutia 1989 Timisoara

Se împlinesc 25 de ani de la declaşarea Revoluţiei din 1989, iar la Timişoara se va ridica un nou monument care să marcheze acest eveniment. Consilierii locali au aprobat, luni, la rectificarea de buget, alocarea sumei de 775.000 de lei pentru realizarea unui nou monument  dedicat Revoluţiei.

“Se împlinesc 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 şi am considerat că ar fi potrivit să realizăm un monument deosebit ca omagiu adus celor ce şi-au jertfit viaţa în Revolutie, respectiv celor care şi-au expus viaţa. După discuţii succesive şi care s-au întins pe o perioadă lungă de timp cu artistul plastic Luigi Varga, am ajuns la o formula pe care o considerăm rezonabilă din prisma preţurilor. Am dori să dăm undă verde acestui monument. S-a trecut de la bronz la fontă, artistul sustinand ca sunt multe avantaje ale fontei. Costurile sunt la jumătate. Sunt 12 piese care reprezintă contururi de siluete umane”, a spus primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Amendamenul privind alocarea sumei de 775.000 lei pentru realizarea unui nou monument dedicate Revoluţiei din Decembrie 1989 a fost propus de către viceprimarul Dan Diaconu şi a trecut fără nici o problemă.

Loul unde va fi amplasat noul monument încă nu s-a stabilit. Una dintre variant ear fi parcul din spatele Catedralei Mitropolitane.

5 COMENTARII

  1. Vai de mama lor de hoti din primarie!!!Eroi nostri au murit pentru dreptate,jos hotia,…nu pentru monumente de milioane din care hoti din primarie o sa-si bage ceva procente bune in buzunar!!

  2. Bagati banii in spitale , mor oameni cu zile ,nu in monumente!!
    Cu ce ajuta monumentele pe oamenii cu salar minim pe economie..? Sau pe pensionari, sau pe copii..???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.