Autoritățile locale sunt pregătite pentru deszăpezire, iar primarul Nicolae Robu a declarat că chiar dacă și-ar dori o iarnă mai blândă, ca cea de anul trecut, la ora actuală există toate garanțiile că firmele contractate de municipalitate vor fi în stare să facă deszăpezirea în cazul unor ninsori abundente.

“Este o tradiție deja ca întotdeauna autoritățile să fie luate prin surprindere de ninsori, chiar dacă acestea vin la vremea lor. Nu cred că va fi cazul nostru, ne-a plăcut foarte mult iarna trecută și ne-am bucura dacă am avea o iarnă asemănătoare. La ora actuală SDM și RETIM-ul sunt pregătite. Nu pot decât să cred directorii acestor companii”, a explicat Nicolae Robu.

De deszăpezirea străzilor din capital Banatului se vor ocupa societățile Retim şi Drumuri Municipale, iar din cele aproximativ 1.100 de artere circulare pe care le are municipiul, se vor curăța aproximativ 800, pentru că pe restul străduțelor, în număr de 300, utilajele nu pot interveni din simplul motiv că nu încap, întrucât acestea sunt foarte înguste. Din acest motiv, unele dintre ele nici măcar nu au fost incluse în contractele încheiate de municipalitate cu cele două firme.

În contractul de deszăpezire pe care l-am moștenit doar jumătate din străzile Timișoarei erau prevăzute, noi am extins contractul cu încă 300 de străzi, dar tot au rămas un număr de câteva sute fără contract, pentru că pe acestea, se spune că nu pot intra utilzajele, ele fiind prea înguste”, a precizat edilul.

În această iarnă, prioritate la deszăpezire vor avea principalele intersecții, arterele de circulaţie, podurile ce traversează canalul Bega, traseele mijloacelor de transport în comun şi cele mai importante spaţii publice, cum ar fi Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piața Maria sau Piaţa Traian.

Partea de Nord a municipiului este în grija societății Retim Ecologic Service, iar Societatea Drumuri Municipale va interveni în partea de Sud a oraşului.

3 COMENTARII

  1. Totdeauna se scuza la stiri: ne-a luat iarna prin surprindere !!!! Dragii mei Romania nu se afla in Karibik deci iarna avem in fiecare an.:))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.