Nicolae Birsan
Nicolae Birsan

Președintele Eco Nautic Club Timișoara, Nicolae Birsan, a deschis o actiune în instanță pentru anularea hotărârii nr. 5 din 02.02.2016, privind aprobarea bugetului local al Municipiului Timisoara pe anul 2016.

În plângerea formulată la instanță, timișoreanul arată că proiectul de buget a fost adoptat cu încălcarea prevederilor legale, prin publicarea acestuia de către administrația condusă de Nicolae Robu cu doar 44 de ore înainte de adoptarea HCL-ului în cauză, proiect supus la vot fără o fundamentare justă a cheltuielilor așa cum prevede legea și adoptat fără o dezbatere publică organizată în condițiile legii.

Problemele semnalate de către Nicolae Birsan au fost ridicate și de o parte a consilierilor locali, care s-au plâns de timpul scurt pe care l-au avut la dispoziție pentru studierea proiectului de buget și de faptul că investițiile incluse nu aveau atașate note de fundamentare pentru sumele propuse.

Dacă consilierii locali nemulțumiți s-au rezumat doar la opinii publice, timișoreanul Nicolae Birsan a solicitat instanței revocarea HCL privind aprobarea bugetului consiliului local și suspendarea acestuia.

În fapt, primarul Nicolae Robu a invocat REGIMUL DE URGENȚĂ pentru adoptarea hotărârii de buget, care a trecut de votul consilierilor “in extremis” cu o majoritate de doar 1 singur vot, iar consilierii locali care nu au votat această hotărâre și-au exprimat îngrijorarea că, prin propunerea sa abuzivă și nefundamentată, primarul Nicolae Robu riscă să ducă municipiul Timișoara în incapacitate de plată. De altfel, adoptarea de HCL în “Regim de Urgență” este o practică uzuală a primarului Nicolae Robu, deși această procedură ar trebui să fie folosită doar în “CAZURI DE REALA URGENȚĂ”. Astfel, în cei aproape 4 ani de mandat, primarul Nicolae Robu NU a respectat procedurile legale în nici măcar 15% din actele emise, în timp ce PESTE 85% din totalul hotărârilor (n.a. 516 HCL-uri din totalul de 580) au fost adoptate în “Regim de Urgență” nejustificat, sau fără documentarea acestora conform legislației în vigoare. Aceste practici ILEGALE ale primarului Nicolae Robu ne-au adus prejudicii importante care pot fi cuantificate în pierderi de peste 10 milioane de euro pentru proiecte nefinanțate sau neaprobate spre finanțare din lipsa partenerului PUBLIC, în speță Primaria Timisoara, care prin primarul Nicolae Robu ne-a refuzat sistematic fiecare propunere de proiect sau colaborare adresata de noi din 2012 si până în prezent” spune Nicolae Birsan.

Dacă instanța va dispune suspendarea HCL pe perioada judecării cauzei, administrația Robu va intra în blocaj administrativ, adică va putea face plăți doar pentru salarii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.