liliana onet

Pregătirile pentru alegerile europarlamentare sunt în derulare în Timiş. Subprefectul Liliana Oneţ a făcut publice măsurile întreprinse de instituţia pe care o conduce.

Potrivit subprefectului, până în prezent, de la data la care s-au dat hotărârile de guvern şi s-au adus la cunoştinţă datele, Instituţia Prefectului a demarat o serie de activități având în vedere că publicarea datelor alegerilor s-a comunicat, și calendarul activităților care trebuie desfășurate.  Astfel, au fost emise și postate pe site-ul Instituţiei Prefectului Timiș, Ordinele Prefectului numărul 165 și 166 privind constituirea comisiei tehnice județene și a grupului tehnic de lucru pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor.  

„În 26 februarie a avut loc o şedinţă de lucru cu secretarii unităţilor administrativ-teritoriale privind operaţionalizarea registrului electoral. Listele parlamentare se întocmesc de către Primării, nu mai sunt întocmite ca la alegerile precedente de către Evidenţa Populaţiei. Fiecare Primărie trebuia să întocmească acest registru electoral şi să tipărească listele electorale. De asemenea în 6 martie a fost întocmit necesarul de fonduri bugetare şi a fost transmis către Ministerul Administrațiilor și Internelor. A fost transmisă MAI o adresă privind suplimentarea fondurilor, au fost contactate deja insituţiile care vor asigura locația, biroul electoral județean și depozitarea materialelor pentru votare în scopul încheierii unor protocoale cu aceste instituții. Biroul electoral judeţean va funcţiona la Universitatea Agricolă, iar materialele necesare votării vor fi depozitate la Liceul Agricol, de unde vor fi apoi distribuite către secțiile de votare. De asemenea, în 10 martie a avut loc o altă şedinţă de instruire a primarilor şi secretarilor unităţilor administrativ-teritoriale cu privire la modul de alcătuire a registrului electoral. Au participat reprezentanţi ai autorităţii electorale permamente, iar instruirea s-a axat în special pe acest registru electoral și pe modul în care primarii au obligația să tipărească aceste liste electorale ”, susține Liliana Oneț, subprefect de Timiș.

În privința persoanelor care pot fi desemnate preşedinţi ai secţiilor de votare înscrierea se face pe bază de cerere scrisă a persoanelor interesate cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul respectiv. Totodată în 15 mai va avea loc tragerea la sorţi de către tribunal pentru preşedinţii secţiilor de votare.

Bugetul este de 2 milioane de lei, iar în situaţia în care în paralel în 25 mai vor avea loc şi alegeri de alt tip sau alegeri pe colegii uninominale bugetul va veni separat. Preşedinţii secţiilor de votare vor fi remuneraţi cu 85 de lei pe zi, pentru maxim cinci zile, iar membri secţiilor de votare cu 65 de lei pentru maxim trei zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.