posta mare

Autoritățile locale doresc să contribuie la reabilitarea Poștei Mari, însă nu au suficiente fonduri. Clădirea Poştei Mari, una dintre cele mai mari clădiri din Timişoara, se află într-o stare avansată de degradare. Deşi se află într-o zonă ultracentrală, clădirea este în proporţie de aproximativ 70 la sută nefolosită.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei imobilul se află în proprietatea Poştei Române.

„Clădirea aceasta a reprezentat un monument impozant al Timișoarei, centru în care se făcea specializarea și verificarea specialiștilor care lucrau în domeniul poștei și telecomunicațiilor. Primăria o să-l sprijine logistic pe domnul director, care este doritor de a face ceva din clădirea aceea monumentală. Din punct de vedere al ocupării, nici 25% nu este ocupat”, spune viceprimarul Traian Stoia.

Potrivit autorităților locale, clădirea nu a fost reabilitată de peste douăzeci de ani. Cu toate că în ultimii ani au existat cereri pentru cumpărarea unor spaţii din cadrul poştei, acest lucru nu a fost suficient pentru a salva clădirea. Poșta Mare este construită pe cinci nivele, demisol, parter și trei etaje. Are o suprafață construită de 4.426 mp și o suprafaţă desfăşurată de 12. 000 mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.