Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ Timiș, în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 6 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 1159 de sancţiuni contravenţionale, 395 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 147 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Totodată, au fost sancţionaţi 192 de pietoni și au fost retrase 30 certificate de înmatriculare.

În vederea suspendării, au fost reținute 136 de permise de conducere, dintre care 69 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Fără acte au rămas și șoferii care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitele legale de viteză, sau erau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Anunțăm că și în zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.