Polițiștii locali timișoreni au susținut marți examenul de pregătire fizică, desfășurat pe Stadionul Știința. Proba a fost introdusă încă de anul trecut și face parte din testările anuale cu ajutorul cărora se stabilesc evaluările anuale ce se acordă polițiștilor locali.

Testarea fizica a constat în alergare  – 1000 m bărbați, respectiv 800 m femei, fiind prezenți majoritatea polițiștilor locali. Cei care nu au putut fi prezenți, fiind în timpul serviciului, vor fi testați la o dată ulterioară, anunta reprezentanții poliției.

“De această dată, față de anul trecut s-a observat o evoluție pozitivă, polițiștii locali pregătindu-se mai mult pentru susținerea probei de rezistență și încadrându-se în baremul impus fiecărei categorii de vârstă, care este reglementat de sistemul Ministerului Afacerilor Interne și valabil pentru structurile din Sistemul de Ordine și Siguranță Publică”, spune Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

Stabilirea calificativelor la final de an pentru polițiștii locali se face din susținerea mai multor examene: pregătirea fizică, tragerea cu pistolul din dotare și pregătirea profesională. Ultimele două examene vor avea loc în perioada următoare.

O O O O O O O                                                                            O

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.