Un cetăţean sârb și un român au încercat să „cumpere” un poliţist de frontieră din Timiş cu 20.000 de euro. În schimbul banilor, aceștia urmau să introducă în România o cantitate mare de ţigări de contrabandă

Joi, în baza unui denunţ formulat de un om al legii, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Timiş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara, au surprins în flagrant un cetăţean român şi un cetăţean sârb, în timp ce promiteau vameșului suma de 20.000 de euro.

Pe 15 ianuarie un poliţist de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – Sectorul Poliţiei de Frontieră Moraviţa a depus un denunţ la S.J.A. Timiş, prin care sesiza faptul că un cetățean i-a oferit suma de 20.000 euro, pentru ca, prin influenţa pe care o are în calitate de vameș, să îl sprijine în identificarea unui lucrător vamal care să efectueze formalităţi fictive pentru închiderea unei operaţiuni de tranzit vamal.

Acum, faţă de cele două persoane, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de cumpărarea de influenţă, fiind luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 6 februarie, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Sursa foto: cugetliber.ro

16 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.