Un consilier local PNL a fost surprins împreună cu un tractorist din comuna Cenei sustrăgând motorină de la societatea Agromec. Cei doi au fost prinși chiar de directorul instituției, Mircea Bărăgan, conform declarației acestuia.

După ce Televiziunea Cetățeanului a publicat în 2 septembrie articolul cu furtul, IPJ Timiș a emis în 3 septembrie un comunicat ciudat, care îl scoate suspect doar pe tractoristul din Cenei, neaducând vorba de o a doua persoană surprinsă la fața locului.

Povestea se complică și devine fabulă pentru IPJ Timiș

Fiind nedumeriți de comunicatul emis de IPJ Timiș, care nu corespunde cu relatarea celui care a surprins furtul, am luat legătura cu purtătoarea de cuvânt a Poliției pentru a ne lumina.

În urma insistenței noastre am obținut trei convorbiri telefonice, de la purtătoarea de cuvânt, care se bat cap în cap. În prima IPJ a confirmat că doar tractoristul are deschisă urmărire penală pentru furt, neavând cunoștiință de o altă persoană implicată. În a doua am fost informați că există și o altă persoană, consilierul PNL Mihai Papp, care este doar martor la furt, IPJ neavând cunoștiință să fie vreo plângere penală împotriva lui. Ba mai mult, purtătoarea de cuvânt ne-a spus că liberalul are teren învecinat cu locul producerii furtului și că era cu oile la păscut în zona unde a fost surprins furtul.

Plângere penală pentru furt transformată în simplă mărturie

A treia convorbire cu IPJ Timiș a venit după ce l-am contactat din nou pe directorul Agromec, care ne-a comunicat faptul că era făcută sesizare și plăngere penală pentru furt împotriva consilierului local PNL și a tractoristului, deoarece i-a surprins pe amândoi pe terenul lui cu bidoanele de motorină. Practic exista o plângere penală și sesizare pentru furt împotriva consilierului local PNL, redactată anterior comunicatului de presă, dar IPJ nu a enunțat-o în comunicat și nici nu a recunoscut-o în primele două convorbiri.

„L-am surprins pe consilierul Papp Mihai cu bidoanele în mână. Și-a cerut scuze când l-am surprins. Eu am făcut o plângere penală împotriva lor la poliția din Cenei. Nu are nici un teren lângă mine. L-am găsit pe terenul meu în tufișuri cu bidoanele, băgate în tufiș. Acest lucru am declarat și la poliție” spune directorul Agromec, Mircea Bărăgan.

Am revenit la IPJ stupefiați de informațiile transmise de către directorul Agromec și am primit un alt răspuns: “Am discutat cu colegii, directorul Agromec a declarat că i-a găsit pe amândoi acolo, că l-a văzut și pe consilierul local în hală, dar cercetările noi le facem doar pentru angajat, nu avem nici un indiciu că ar fi participat la furt acest consilier, deci nu putem să-l acuzăm. Cercetările continuă. ne-a spus purtătoarea de cuvânt a IPJ Timiș.

Deci, un director surprinde pe terenul proprietate privată un consilier și un tractorist încercând să sustragă motorină. Cheamă poliția, după care face și o plângere penală împotriva celor doi, dar poliția după câteva ore de la incident susține că nu au indicii că ar fi participat la furt consilierul chiar dacă a fost surprins pe proprietate privată, în momentul realizării furtului, adică în incinta Agromec Cenei.

Mai mult, directorul Agromec ne-a declarat că pe liberalul Mihai Papp l-a surprins pe terenul societății cu bidoanele în mână, lucru care susține că l-a scris și în plângerea penală și l-a transmis și polițiștilor.

Mihai Căldăraru de la Ziarul Scandal a obținut un alt răspuns de la IPJ Timiș

La o oră după insistențele noastre, contactată telefonic de jurnalistul ziarului Scandal, aceeași purtătoare de cuvânt de la IPJ Timiș a declarat că au fost surprinse două persoane la furt, fiind ambele cercetate. Tractoristul a fost reținut ieri după-masă pentru 24 de ore.

Povestea cu terenul învecinat confirmată chiar de consilierul local PNL ca fiind FALSĂ

Contactat de reporterul de la Televiziunea Cetățeanului, consilierul local PNL Mihai Papp, ne-a spus că nu are teren învecinat cu locul unde s-a produs furtul. Acesta susține că ieri a fost omul nepotrivit la locul nepotrivit, fiindcă în acel moment își căuta oile pierdute.

“Omul nepotrivit la locul nepotrivit, atâta a fost. În rest nimic, ce să vă spun… Eu căutam altceva, eu nu căutam bidoanele cu motorină, eu căutam oile. E adevărat că am văzut acolo niște bidoane… deci nesincronizare. Nu știu cine ce a făcut, ce a furat, nu știu nimic. Ieri (2 septembrie) am fost la poliție. Știu că am plângere penală.(…) Am teren lipit de el dar nu acolo.” susține Mihai Papp, consilier local PNL.

Concluzie

Conform declarației directorului Agromec, pe bidoane există amprentele consilierului PNL. Pe lângă aceste dovezi mai sunt probabil și altele, plus plângerea păgubitului, dar cu toate acestea poliția Timiș susține că „nu avem nici un indiciu că ar fi participat la furt acest consilier, deci nu putem să-l acuzăm” și emite un comunicat de presă halucinant.

 

7 COMENTARII

  1. Se vede de la un kilometru ca politia din Cenei este mana in mana cu hotii si nu este pentru prima data,in Cenei fiecare face ce vrea iar seful de post[in prag de pensionare] nu vrea sa aiba dusmani,acest Papp este o jigodie care inseala pe oameni de bani si pe Dumnezeu de zile,a facut avere din hotie, a luat islazul la biata Saveta femeie singura care creste oi,pentru oile lui care sant doar pe hirtie,a votat in calitate de consilier sa nu ajutam spitalul din Jimbolia,a dat bautura falsificata la tractoristii care lucrau pentru el,iar unul a si murit.

  2. Domnu Nicu cati hoti ai prins din aia care au furat la noi la Agromec,NICIUNUL,dute domnule la pensie si lasa pe chelu de la Checea sa faca ordine in sat.

  3. Adevarul dureros este ca acest consilier impreuna cu actualul primar s-au imbogatit de cand a fost ales Ilas Gabriel edilul comunei. Au pus mana pe tot ceea ce au vrut si putut, lasand comunitatii cam ceea ce a zis Gheorge: calul mie, p__a tie. Intr-adevar, Baragan a fost furat de catre multi angajati, insa sa fi furat de unul dintre cei mai bogati oameni din sat, de 80 L de motorina, depaseste atat limita bunului simt cat si bariera normalitatii. Nu pot sa imi imaginez ce se afla in capul acestui Mihai Papp in momentul cand a furat motorina de aproximativ 400 lei…probabil nimic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.